O denarju ne govori

Foto: Žurnal24 Dejan Zavec se zelo dobro znajde tudi za računalniško tipkovnico. (Foto: Boštjan
Na uho nam je prišla informacija, da je Dejan Zavec za obrambo naslova prejel 50.000 $. Zavec nam te informacije ni potrdil. Ptujčana smo v ponedeljek gostili v Žurnalovi spletni klepetalnici.
Oglej si celoten članek

Že kmalu po zmagi Dejana Zavca proti izzivalcu Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu so se v javnosti začela pojavljati namigovanja, koliko denarja naj bi Ptujčan prejel za obrambo naslova. Nam je na uho prišla informacija, da naj bi Ptujčan prejel nekaj več kot 50.000 ameriških dolarjev (nekaj več kot 36.000 evrov). Mi smo informacijo preverili kar pri Dejanu Zavcu osebno: "Informacije vam ne morem potrditi," je odgovoril Mr. Simpatikus. Zakaj? "Jaz o denarju ne govorim, ker ne želim, da me ljudje sodijo po denarju. Naj si ljudje mislijo svoje."

Klepet z Dejanom
Spodaj si lahko prebereta vse odgovore novega/starega svetovnega prvaka v veltrski kategoriji po verziji IBF Dejana Zavca na vaša vprašanja (bilo jih je res ogromno), ki ste mu jih zastavili v Žurnalovi spletni klepetalnici.

Vaša vprašanja za Dejana Zavca:

Začeli bomo z vprašanjem, s katerim si je naš bralec Darjan prislužil majico z Dejanovim podpisom. Čestitamo.
Darjan: Zivjo Dejan, kot prvo BRAVO in iskrene cestitke za petkov dvoboj in zasluzeno zmago. Me pa zanima ce bi si upal z mano v ring.....??? (Malo heca).
Dejan: Respect. Ja.

Blaž Kavčič: Kdaj greš na naslove v drugih različicah (ne ibf)?
Dejan: Vse je odvisno od agenta. Prav gotovo pa se bo to zgodilo že do konca leta.

Saša Rezelj: Kaj bi svetovali mladim, ki poskušajo uspeti v boksu oz. kateremkoli športu?
Dejan: Upanje umira zadnje. Trenitrati, truditi in vlagati je najboljši recept.

ALEKSANDRA ŽELEZNIK: Dragi Dejan, kot večina vesoljne Slovenije smo tudi mi spremljali tale tvoj dvoboj, in moram reči, tako napetega "filma" pa že dolgo nisem gledala. Iskrene cestitke iz Štajerske. Zanima me, kako dosežeš tako močan nivo koncentracije in motivacije, ali so bolečine po takšnem dvoboju hude. Kajti, ko človek gleda tebe, ki si nam idol, se nam zdi, da korajda ni stvari, ki je ne bi zmogli tudi sami. Skratka, te občudujemo in obožujemo, le mao smo "fauš" Ptujčanom, da tolikokrat feštajo na tvoj račun, ha ha. Vse naj naj tebi in tvojim pužam doma.
Dejan: Vse skupaj je povezano s fizičnim treningom, ki je tudi pogoj za odlično fizično pripravljenost. Bolečine po takem dvoboju niso tako hude. Predvsem prihaja do "musklfibra". Drugače pa ni nekih bolečin.

Vitorio: Dejana Zaveca spoštujem in iskreno čestitam k ohranitvi naslova.Toda: argentinec je boksal z ponosno in visoko dvignjeno glavo-lep boks in Dejan se je skril za plot in čakal,kdaj ga bo s kolom po glavi, kar ni v čast plemeniti veščini. Ali je to tudi boks!?
Dejan: Velikokrat je potrebno do zmage priti s taktiko, ne pa z nesmislnimi napadi.

Igor: Pozdravljeni! Najprej čestitke za obranjen naslov! Moje vprašanje se pa glasi Ali boste v kratekem izzivali prvaka po WBC in WBO kategoriji, ter kaj menite o Shaenu Mosleyu (bi ga izzivali, je premagliv?) Hvala za odgovor in veliko sreče, ter uspeha v ringu!
Dejan: Vsekakor bo agent poskrbel tudi za to.

Jože: Kot dolgoletni športnik , tudi borilnih veščin . svetujem našemu velikemu športniku ZAVCU , da uporabi moj nasvet pri zdravljenju in utrjevanju poškodovanega zapestja-naj mi telefonira na moj GSM 041 601 762 -jože iz Ljubljane. namreč on me pozna iz Piramide ..kjer sva se srečala in pogovarjala po koncu prireditve..lp pozdrav Dejanu in uredništvu Jože iz Ljubljane
Dejan: Trenutno imam team, katerega sestavljajo tudi ljudje iz vaše smeri, tako da se trenutno zahvaljujem za pomoč. Mogoče pa kdaj drugič.

Michel: Boste po končani karieri živeli na Ptuju in trenirali nove Zavece?
Dejan: Ja, se bom trudil.

Janez: Koliko denarja ste zaslužili v borbi z Martinezom in koliko v vsej karieri?
Dejan: Denar je relativna stvar in ne želim govoriti o tem. Tudi mene ne zanima, koliko kdo zasluži.

Bu: Kako izgleda prehrana (dieta) v obdobju pred pomembno tekmo (recimo 3 tedne) ?
Dejan: Kontrolirana. Moral bi napisati knjigo, da bi razumeli, ker je tako zapleteno.

Žiko: Zanima me ali seks pred dvobojem dobro dene ali je prepovedan? Tako kot smučarji, ko ne smejo sexat pred tekmo ... kako je s tem pri tebi?  
Dejan: To je stvar vsakega posameznika. Sam osebno se ravnam po občutku potrebe.

Lata: Pozdravljeni Dejan,najprej čestitke za zmago,le tako naprej. Zanima me,če bi bil za vas vrhunec kariere spopad z Mayweatherjem ali Pacquiajom? Zanima me tudi,če imate po vašem mnenju proti omenjenima borcema vsaj teoretične možnosti za zmago oz. knockout, in kaj ju dela toliko boljše od ostalih? hvala zaa odgovor,veliko sreče še naprej!
Dejan: Vsekakor imam možnosti in želje ter upam, da se bo to zgodilo. Komentirala pa bova po borbi. Vedno so možnosti za zmago.

Tomaž: Najprej čestitke!!! Če torej že gledate naprej proti ZDA, s kom bi se najraje pomerili - Mayweather, Pacquaio, Berto? G. Taraniš pravi, da nihče od naštetih ni kvalitetnejši boksar od vas?
Dejan: Vsekakor bi bil Pacquaio večja trofeja. Branil se ne bi niti Mayweatherja.

Igor se je oglasil še enkrat: Vprašanje za Zavca: Iskrene čestitke za obranitev naslova. Moje vprašanje se pa glasi: Čez koliko časa lahko pričakujemo Vaše boje z najboljšimi, kot so “Pacman” Pacquiao, Mosely, Mayweather ipd. Veliko sreče in uspeha v prihajaočih borbah!
Dejan: Kot sem že prej odgovoril: enkrat do konca leta.

David: Kdo je zate št. 1 v velterski kategoriji na svetu?
Dejan: Številka ena v velterski kategoriji pa je zame Dejan Zavec.

Branko Gradišek: Spoštovani, najprej čestitke in veliko uspehov še v naprej. Moram priznati, da me navdušuje vaše obnašanje bolj kot pa uspehi. Vprašal bi, ali delate tudi kaj na tem, da ostanete preprost in spoštljiv še v naprej?
Dejan: Bil sem in ostal bom Dejan Zavec.

MARJAN: ALI IMAŠ KAKŠNEGA ZAVCA(ZAJCA)DOMA,DA SI TAKO USPEŠEN V BOKSU? SPRAŠUJE TE PTUJČAN MARJAN BLAŽEK !
Dejan: Ne.

Robert: Ne pozabi, da si Slovenec, pa čeprav, ti ni Slovenija ničesar dala. Srečno! p.s.: Argentinc je bil pa ornk naspidiran
Dejan: Brez skrbi.

Nina: Kdaj bos pustil tvojima deklicama gledati tekme? :) Drugace pa cestitke Dejan, svaka ti cast! Ti si pravi sampion!
Dejan: Jih že gledata.

Zoran: Kje na PTUJU je g. Zavec do sedaj najbolje jedel.
Dejan: Doma.

Žiga: najprej cestitke za zmaga ! zanimam me ali ste dobili kaksen zelo mocan udarec od argentinca?
Dejan: Ja, veliko jih je bilo.

Helena: Najprej iskrene čestitke za vse vaše uspehe! Za to je bilo potrebno veliko trdega dela, kar se kaže v vsaki vaši zmagi. Zanima pa me, če bi boks lahko označili za vaše sanje? Ste si od malega želeli boksati ali iti v podobno smer, ali se je to zgodilo povsem naključno?
Dejan: Naključno.

Robi: Dejan iskrene čestitke in le tako naprej ponosni smo nate Trdobojčani Šmigoci
Dejan: Trdobojci, hvala.

Mario: Dejan nas bos obiskal pri BK Dolomiti da nas naucis malo tvoje perfektne tehnike =)
Dejan: Prihajam po končani karieri, ko bom imel čas.

Tadeja: ZDRAVO RES SI DOBER VEČ KOT DOBER PRAVI SUPERMEN VZOR MLADINI ČIM VEČ TAKIH DA SE UKVARJAJO S ŠPORTOM PA NI POMEMBNO Z KAKŠNIM RECIMO MOJ SIN TRENIRA KOLESARSTVO ZAPOSLEN SKOZ .SEDAJ PA VPRAŠANJE KAKO NA TO GLEDA DRUŽINA VERJETNO BOLJ TRPŠI KOT TI ,MAJICE PA BI BILA VESELA SAJ BI JO DALA SINU....
Dejan: Družina mi je vedno v oporo. Zagotovo pa bolj trpi kot jaz.

Gigi: Najhujše poškodbe v ringu?
Dejan: Prebita arkada.

Rene: Pozdravljen Dejan. Kot prvo čestitke za obranitev IBF titule. Zanima pa me zakaj si se odločil za pot šampijona, oz. boksarja? Kaj te je motiviralo pri tvojih prvih, začetnih korakih? In kaj bi svetoval mladim nadobudnim boksarjem, ki si jim vsekakor postal vzgled? Kaj je vodilo za pot šampijona?
Dejan: Za boks sem se odločil čisto po naključju. Do sem pa so me pripeljala naključna dejanja in pa pot življenja.

Magda: Živjo..bili smo skupaj lansko leto na Kranjskem stadionu,verjami v svoj koš,(Nina fotografinja je moja hči)od takrat naprej spremljam tvoje zadeve,ker tako preprostega,zabavnega,prijetnega...sogovornika...športnika,ki pa je še svetovni prvak pa še ne...Dejan ostani tak kot si...imam kar nekaj fotk od takrat..Marsikateri športnik,bi se lahko zgledoval po tebi..Želim ti še veliko uspeha...tebi in tvoji družini pa veliko sreče.. .aja vprašanje...mal za hec...ali boš svoje hčerkice popeljal v boks...ali bo na svet prijokal kakšen boksar..mal za hec...
Dejan: Upam, da ne bodo živele od športa. Vsekakor pa bodo same odločale o tem. Za boksarja pa še treniramo.

Nejc: Prvo čestitke za prelep dvoboj. Moje vprašanje se pa glasi kako imaš razdeljene treninge, kolikokrat tedensko treniraš na tehniki, koliko na fizični moči in kolikokrat na kondiciji.
Dejan: Treniram dvakrat dnevno. Vsak drug dan enkrat in šest dni v tednu.

Mitja: Čestitke ob naslovu. Slovenci in posebej Ptujčani smo prav ponosni, kar daješ temu športu v Sloveniji. Zanima me, če še boš kdaj boksal v Sloveniji ali bodo naslednji dvoboji potekali v Nemčiji oz. drugod po svetu? In če boš, moraš naslednji dvoboj v Sloveniji obvezno imet na Štajerskem :) Lep pozdrav! Obilica športnih uspehov še naprej! GO ZAVEC. Mitja iz Ptuja
Dejan: O tem ne odločam jaz, ampak žal denar.

Peter: Zmeraj z pričakovanjem tvoje zmage gledam tvoje dvoboje.A vrjameš,da ti pri dvoboju pomagamo tudi mi navijači,ki verjamemo vate!Le tako naprej šampion!Lp iz Sodražice na dolenjskem.
Dejan: Vsekakor ste pika na i mojih uspehov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.