''O pritožbi Ferrarija nisem razmišljal''

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je odločen, da v prihodnji sezoni ponovi rezultate preteklih treh let. Nemški dirkač je še razkril, da o incidentu na zadnji dirki v Braziliji, ki bi ga lahko stal naslova, ni posvečal nobene pozornosti.
Oglej si celoten članek

Petindvajsetletni Sebastian Vettel (Red Bull) je postal najmlajši trikratni svetovni prvak formule 1 in se pridružil Juanu Manuelu Fangiu in Michaelu Schumacherju, ki sta kot edina dirkača pred Vettlom osvojila tri zaporedne naslove prvaka. ''V letu 2013 si želim biti tako uspešen, kot sem bil lani in obe leti prej,'' je za uradno stran formule 1 povedal Vettel. ''Nikoli mi ni bilo potrebno simulirati motivacije - to je del mene,'' je dodal Nemec.
Foto: EPA sebastian vettel red bull Vettel se je v prvem delu lanske sezone znašel v velikem zaostanku za Fernandom Alonsom (Ferrari), a je vso prednost Španca izničil v drugem delu, ko je dobil kar štiri zaporedne dirke. Čeprav na zadnjih treh dirkah sezone Red Bull ni zmagoval, je šesto mesto v Braziliji, kjer se je v prvem krogu celo zavrtel, zadostovalo za vnovično slavje dirkača rdečih bikov.

Ferrari, katerega glavni adut Fernando Alonso je za naslovom - prav tako tretjim - zaostal tri točke, je po dirki od FIE zahteval obrazložitev Vettlovega spornega prehitevanja, ki si ga je Nemec privoščil med mahanjem rumenih zastav. Najvišji upravni ogran je po hitrem postopku ocenil, da Vettel, ki naj bi na nedovoljen način obšel dirkača Tora Rossa Jeana-Erica Vergneja, ni kršil pravil. ''Po pravici povedano, o tem nisem niti malo razmišljal. Čeprav se je na dirki veliko dogajalo, sem videl vse zastave in njihove barve!'' je povedal Vettel in nadaljeval: ''Dobil sem informacijo, da Ferrari nekaj pripravlja, potem ko me je poklical šef ekipe Christian Horner in mi povedal, da Ferrari ni zadovoljen z razpletom dirke. Ko je FIA pregledeala vse posnetke in potrdila, da je bilo vse v skladu s pravili, je Ferrari umaknil pritožbo. Verjemite ali ne, ampak vedel sem, da nisem naredil nobene napačne poteze,'' je zaključil Vettel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.