O Rizviću: "Moralna katastrofa"

Foto: Žurnal24 Hasan Rizvić (levo) je za Slovenijo med drugim nastopil na lanskem svetovnem prv
Na košarkarski zvezi Bosne in Hercegovine so ogročeni, ker je Hasan Rizvić dejal, da ne bo igral za njihovo reprezentanco. Emir Preldžić najprej obljubil, da bo premislil, nato se ni javljal na telefon.
Oglej si celoten članek
Rizvićev zastopnik Enes Trnovičević je dejal, da košarkar ne želi "obrniti hrbta Slovencem, ki so mu pomagali, potem ko je imel s posamezniki, ki še vedno delujejo v košarkarski zvezi BiH, precej slabe izkušnje“. Za Dnevni Avaz je omenjeni potrdil, da možnosti, da bi Rizvić postal reprezentant BiH, ni.

"Rizvićeva odločitev je zame moralna in človeška katastrofa. Omenil je nekatere stvari iz preteklosti, zaradi katerih ne želi več igrati za Bosno in Hercegovino, ampak to je zame po vrsti let slab alibi (odkar so se zgodile, op. a.). Žal mi je, ker košarkarje, kot je on, doživljamo kot svoje in tako tudi njihove uspehe, vendar smo zanje na zadnjem mestu,“ je mešanico zgražanja, jeze in razočaranja glede člana Unicsa, s katerim je osvojil Eurocup, Hasana Rizvića za sarajevsko Oslobodženje izlil generalni sekretar košarkarske zveze Bosne in Hercegovine (BiH) Harun Mahmutović.

To pa še ni vse. V BiH so k igranju za reprezentanco nagovarjali tudi Emirja Preldžića. "Ni mi ponudil konkretnega odgovora, razen da bo razmislil. Vendar časa ni veliko, ker je zbor reprezentance 20. julija. Ko sem ga znova želel dobiti na telefon, se ni oglašal, sam pa še vedno nekako romantično upam, da bo izpolnil obljubo,“ je še dodal Mahmutović.

Kakšno je stanje v zvezi s Preldžićem in igranjem za slovensko oziroma katerokoli drugo izbrano vrsto je pretekli mesec za Žurnal24 nedvoumno pojasnil direktor slovenskih članskih reprezentanc Matej Avanzo: "Po vseh razgovorih, ki smo jih v prejšnjih letih opravili z njim, menimo, da je napočil čas, da tudi sam pokaže zanimanje za igranje v slovenski reprezentanci. Je pa po lanskem sklepu Fibe jasno, da za drugo izbrano vrsto ne bo nikoli smel zaigrati. Vrata so mu odprta, a bo moral za nastop za Slovenijo sam pokazati dovolj zanimanja.“

Še en visoki košarkar, ki je osnovno šolo košarke napravil v BiH, ostalo izobraževanje pa v Sloveniji in tujini, Mirza Begić, je potrdil, da se bo z veseljem odzval povabilu slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića. In nasprotno – tudi slednji je potrdil, da nanj resno računa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.