O Slovakih, Petru in Domnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Zgodovinski uspeh Petra in Domna Prevca odmeva tudi v tujih medijih. Kljub dvojni zmagi naših skakalcev pa nekateri še vedno ne ločijo Slovenije in Slovaške.
Oglej si celoten članek

Domen in Peter Prevc sta se zapisala v zgodovino smučarskih skokov, saj sta postala prva brata v tem tekmovanju, ki sta na posamični tekmi za svetovni pokal zasedla najvišji stopnički.

Novico je med drugim objavil tudi spletni portal Eurosport.com, ki pa si je privoščil pogosto in Slovencem dodobra znano napako. Brata Prevc je namreč proglasil kar za Slovaka.

Obiskovalci spletne strani, po večini Slovenci, so bili nepopustljivi. 

''Sram vas je lahko, da trdite, da sta brata Prevc s Slovaške. Pomanjkanje profesionalizma je surrealistično,'' je zapisala prva uporabnica. ''Sram naj vas bo. Slovenija, Slovenija, Slovenija,'' je dodal drugi.

Našli pa so se tudi takšni, ki jih je napaka zabavala. ''Haha, Slovaška,'' je zapisal tretji.

Foto: Eurosport peter prevc domen prevc eurosport   Foto: Eurosport peter prevc domen prevc eurosport komentarji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:54 20. December 2015.

    Odlična sta, de bi bilo le večkrat tako.

  • 08:46 20. December 2015.

    Tretji je bil pa Kitajc. Tudi to bi moral Eurosport popravit.

  • 08:03 20. December 2015.

    Velika sramota je to, sicer pa tudi dobro, saj je danes že bolje biti Slovak, kot pa Slovenec v taki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.