O strategiji Ferrarija: Lewis ni mogel verjeti, Max se je samo nasmehnil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri Ferrariju so pokvarili dirko svojemu prvemu dirkaču.
Oglej si celoten članek

Na VN Madžarske v formuli 1 je zmagal svetovni prvak Max Verstappen, na stopničke pa sta se povzpela še dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in George Russell, vsi trije pa bi lahko imeli precej težje delo, če jim ne bi 'pomagali' kar pri Ferrariju. V italijanskem moštvu so namreč klicali svoja dirkača v bokse ob nepravem času in za nameček Charlesu Leclercu namenili še tisti tip pnevmatik, ki se je že pri tekmecih izkazal za najslabšega na Hungaroringu.

Posledica vsega tega je bila, da je Leclerc, ki je sredi dirke celo vodil, po zadnjem postanku zdrsnil z mest na odru za zmagovalce in bil na koncu le šesti.

VN Madžarske Z desetega na prvo mesto, Ferrari pa... katastrofa

Strategija Ferrarija je začudila tudi tekmece. Kamere so po koncu dirke tako ujele Hamiltona, ki je ob pogledu na ekran zmedeno vprašal: "Vozili so na trdih pnevmatikah?" Na vprašanje sta se s pritrdilnim odgovorom in nasmehom odzvala tako Verstappen kot Russell.

Navijačem poskočnega konjička pa tokrat ni bilo do smeha, mnogi so se spraševali kolikokrat bodo pri Ferrariju še 'sabotirali' predstave Leclerca, ki v svetovnem prvenstvu vse bolj izgublja stik z vodilnim v skupni razvrstitvi. Verstappen ima zdaj že 80 točk prednosti pred Monačanom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.