O tekmi v Beogradu čez teden dni

Foto: EPA
Foto: EPA
Uefa je sporočila, da bo incidente in dogajanje na prekinjeni in odpovedani tekmi Srbija - Albanija v Beogradu obravnavala 23. oktobra. Preiskavo bodo opravile disciplinska komisija Uefe ter njeni komisiji za nadzor in etiko.
Oglej si celoten članek

Prekinjena in odpovedana kvalifikacijska tekma med Srbijo in Albanijo, ki so jo v torek v Beogradu morali zaradi incidentov končati po 41 minutah, bo še dolgo odmevala. Preiskavo dogodkov je že napovedala krovna evropska nogometna zveza (Uefa). 

Predsednik Uefe Michel Platini je dogajanje, kot je pojasnil predstavnik te zveze Pedro Pinto, označil za "neopravičljivo". Še enkrat je ponovil stališče Uefe in predsednika, da nogomet ne sme biti poligon za kakršnokoli politično dogajanje. Odzval se je tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) Sepp Blatter, ki je prav tako poudaril, da nogomet nikoli ne bi smel biti prizorišče političnega obračunavanja. "Ostro obsojam dogodke v Beogradu," je še dejal Blatter.

Obe zvezi lahko pričakujeta kazen

Uefa je na spletni strani zapisala, da je odprla preiskavo proti obema nogometnima zvezama. Srbska se je znašla pod drobnogledom zaradi navijaških izgredov z metanjem predmetov in pirotehnike na igrišče, zaradi neredov na tribunah, vdora navijačev na zelenico, slabe organizacije tekme ter uporabe laserja s tribun, albanska pa zaradi tega, ker njeni nogometaši niso želeli nadaljevati tekme, ter zaradi uporabe protizakonitih transparentov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.