"Ob napakah nas v Sevilli čaka katastrofa"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Dinama so v derbiju 18. kola prve hrvaške lige na Maksimirju s 3:0 ugnali Rijeko. Slovenec na klopi moštva s Kantride Matjaž Kek je bil zelo nezadovoljen s predstavo svojih varovancev.
Oglej si celoten članek

"Dinamo je bil boljši in je zasluženo zmagal," je po koncu dvoboja, priznal Matjaž Kek. Gostje so imeli pri rezultatu 0:0 v 14. minuti lepo priložnost, a je prvi strelec Andrej Kramarić po samostojni akciji sprožil prek vrat, do konca prvega polčasa pa so Zagrebčani prek Arijana Ademija prišli do minmalne prednosti. V 54. minuti je po lepi podaji Ademija za 2:0 zadel Angelo Henriquez, medtem ko je končni rezultat pet minut pred koncem tekme postavil Duje 
Čop.

"Vsi so govorili, da je Dinamo v krizi, nato pa smo se od njih na igrišču preprosto odbijali. Po prvem zadetku se jim je odprlo. Nekateri moji igralci so danes preveč razmišljali samo o svoji igri," je bil jezen Kek, ki je izpostavil slabo igro zvezne vrste: "Po prvem prejetem zadetku je naša igra razpadla. Dinamo je dominiral na sredini igrišča, medtem ko mi nismo imeli igralca, ki bi prinesel dodaten impulz."

Odločilna bitka v Sevilli

Dinamo je z zmago potrdil naslov jesenskega prvaka, drugouvrščeno Rijeko, ki zaostaja za sedem točk, pa v četrtek čaka evropsko gostovanje v Sevilli. Z zmago bi se Rečani uvrstili v drugi del Evropske lige, a bodo morali za uspeh prikazati povsem drugačen obraz kot v hrvaški prestolnici, kjer jih je na pustem Maksimirju bodrilo skoraj tisoč navijačev.

"Moramo se dobro pripraviti za tekmo v Sevilli. S takšnimi napakami, kot smo si jih privoščili proti Dinamu, nas v Sevilli čaka katastrofa," ja zaključil Kek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.