Oba naša EBEL ligaša poražena

Foto: Žurnal24 ildar_sad_spo_160107_main
Nadaljuje se tudi avstrijska hokejska liga. Oba slovenska predstavnika sta prvič izgubila. Olimpija je bila slabša od Innsbrucka, Jesenice pa po podaljšku od Gradca.
Oglej si celoten članek

Slovenska predstavnika v avstrijski hokejski ligi EBEL sta bila do 3. kola nepremagana. ZM Olimpija se je sploh prvič podala na gostovanje v Innsbruck. V prvi tretjini gledalci niso videli golov, se je pa zato drugi del srečanja začel bolj razburljivo. Že v drugi minuti nadaljevanja je namreč vratarja Innsbrucka ugnal   Kevin Mitchel. Zmajčki so nato vodili vse do 50. minute, ko so igro z igralcem več gostitelji znali izkoristiti. Po podaji Tomaža Razingarja, ki letos igra v dresu Innsbrucka, je gol dosegel Harald Ofner in izid izenačil na 1:1. Razingar ni bil prav nič usmiljen niti v 56. minuti, ko je gostitelje povedel v vodstvo z 2:1. Rezultat se do konca ni spremenil in Olimpija je doživela prvi poraz.

Še uspešneje so začeli Jeseničani, ki so gostovali v Gradcu.  Že v 10. minuti so namreč povedli. Strelec je bil Chris Bright. Do konca prve tretjine ni bilo več golov. Gostitelji so v drugi tretjini močno pritisnili in plod tega je bil gol v 26. minuti. Zadel je slovenski reprezentant na delu v Gradcu Ivo Jan. Ivo Jan je sodeloval tudi pri drugem golu gostiteljev. Na 2:1 je v zadnji minuti druge tretjine po podaji našega hokejista povišal Robert Guillet. Že v 2. minuti zadnje tretjine se je izid znova spremenil: na 3:1 je povišal Tommy Jakobsen. Le pet minut kasneje so odgovorili Jeseničani. Na 3:2 je znižal Markus Matthiasson. Jeseničani se niso predajali in v 55. minuti izenačili. Gol je dosegel Jurij Goličič. Redni del se je končal z izenačenjem in sledili je podaljšek. V zadnji sekundi podaljška!! je za Graz zadel Anthony Iob in gostiteljem prinesel novi dve točki.


Liga EBEL, 3. kolo
Graz 99ers : Acroni Jesenice 4:3 ( 0:1, 2:0, 1:2) - po podaljšku
Jan (26), Guillet (39), Jakobsen (42), Iob (65); Bright (10), Matthiasson (47), Goličič (55)

Innsbruck : ZM Olimpija 2:1 ( 0:0, 0:1, 2:0)
Ofner (50), Razingar (56); Mitchel (22)

Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 0:2 ( 0:1, 0:0, 0:1)
KAC : Liwest Linz 2:3 ( 0:2, 0:1, 2:0)
VSV Beljak : Alba Volan 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.