"Občinstvo ne bo ključnega pomena!"

Foto: Žurnal24 Najbolj izkušen člen slovenske reprezentance meni, da tudi 15 tisoč fanatičnih n
Goran Jagodnik je s 36 leti najbolj izkušen slovenski reprezentant. Turčijo je enkrat na njenem parketu že premagal, verjame, da jo lahko spet.
Oglej si celoten članek
Vsi pričakujejo Turke v polfinalu, ampak upam, da se jim bo zalomilo.
Goran Jagodnik

Slovenci so z uvrstitvijo v četrtfinale izpolnili cilj, a krilni košarkar Goran Jagodnik pravi: "Cilj, ki smo si ga zadali v javnosti, je izpolnjen, cilj, ki ga imamo sami pri sebi, pa še ne." Vsi reprezentanti so trdno odločeni, da nocoj proti Turčiji prikažejo še eno dobro predstavo in dajo na igrišču vse od sebe.

"Zmaga prinaša boj za kolajne, poraz tekme za uvrstitev od petega do osmega mesta. Čaka nas zelo težka tekma. Turki igrajo pred svojim občinstvom, ki bo njihov šesti igralec. Verjamem pa, da smo se dobro pripravili in da bomo naredili vse, da bi pripravili presenečenje. Vsi pričakujejo Turke v polfinalu, ampak upam, da se jim bo zalomilo," pravi Jagoda.

Le redki od nas razumejo turško. Sodniki na tem prvenstvu sodijo zelo dobro. Na končni rezultat niso vplivali. Verjamem, da bo tudi tokrat dobro sojenje in da ne bo vplivalo na razplet tekme.
Goran Jagodnik

Na tribunah dvorane Sinan Erdem Dome bo skoraj 15 tisoč domačih navijačev, ki bodo s takimi in drugačnimi provokacijami poizkusili zmesti slovenske igralce. Pod pritiskom bo tudi sodniška trojka. Slovenci bodo morali igrati svojo igro, Jagodnik pa pravi: "Le redki od nas razumejo turško. Sodniki na tem prvenstvu sodijo zelo dobro. Na končni rezultat niso vplivali. Verjamem, da bo tudi tokrat dobro sojenje in da ne bo vplivalo na razplet tekme. Upam, da bomo zmagali mi. Petnajst tisoč navijačev je njihova prednost. Ampak vsi smo igrali pred tako številčno publiko in to ne bo ključnega pomena."

Slovenija je Turke na njihovem parketu enkrat že premagala. Leta 2001 so bili naši na EP boljši z 71:57. Takrat je bil v ekipi tudi Jagodnik: "Zraven sta bila še Sani (Bečirović, op. p.) in Jaka (Lakovič, op. p.). Takrat smo imeli Turke v skupini in jih v Ankari tudi premagali. Pa so imeli tudi takrat gledalce na svoji strani. Verjamem, da smo spet sposobni tega podviga."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.