Obeta se eno največjih presenečenj v zgodovini

Foto: Profimedia Columbus Blue Jackets
Columbus znova boljši od ekipe Tampa Bay Lightning.
Oglej si celoten članek

Columbus Blue Jackets in New York Islanders so vse bližje drugemu kroge končnice v severnoameriški hokejski ligi NHL. Obe ekipi vzhoda sta v prvem krogu playoffa dosegli še tretji zmagi.

Columbus Blue Jackets so presenečenje končnice saj so tik pred tem, da izločijo letošnje zmagovalce predsedniškega pokala Tampa Bay Lightning, ki so jih v domači dvorani ugnali s 3:1. To je nazadnje leta 2012 uspelo Anžetu Kopitarju z Los Angeles Kings, ko so Kralji ugnali Vancouver.

Za Columbus so zadeli Matt Duchene in Oliver Bjorkstrand v drugem delu ter Cam Atkinson minuto pred koncem, potem ko je Tampi v 45. minuti upanje vrnil Ondrej Palat.

Strele so sicer v rednem delu sezone osvojile 128 točk, kar 21 več od najboljšega moštva na Zahodu Calgaryja, 107 točk pa je zbral tudi Boston.

Ekipa iz New Yorka je v Pittsburghu lovila zaostanek, potem ko je Garrett Wilson domače popeljal v vodstvo, a sta že v prvem delu za preobrat poskrbela Jordan Eberle in Brock Nelson. Zmago s 4:1 sta v zadnjem delu potrdila Leo Komarov in Anders Lee.

Na Zahodu je Winnipeg ugnal St. Louis v gosteh s 6:3 in znižal zaostanek v zmagah na 1:2. Z dvema goloma je bil najbolj razpoložen Kyle Connor.

Zmage s 6:3 pa so se veselili Vegas Golden Knights, ki proti San Joseju v zmagah vodijo z 2:1. Blestela sta Mark Stone in Paul Stastny. Prvi je prvič v karieri dosegel tri gole na tekmi in temu dodal dve podaji, drugi po dva gola in podaji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.