Obetavni znaki pri Petru

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je po besedah trenerjev na pravi poti.
Oglej si celoten članek

Zmagovalec minulega svetovnega pokala in branilec lovorike na novoletni turneji Peter Prevc se po besedah trenerjev vrača v dobro formo. "Veseli smo za Petra, da stabilno prihaja zraven. Zdaj se mora le še 'uskakati', v skoke vnesti še več sproščenosti, potem pa pridejo tudi metri za na vrh," je po kvalifikacijah v Garmischu dejal Jani Grilc, pomočnik glavnega trenerja Gorana Janusa.

"Peter je že začutil, da je prvi skok na treningu naredil še boljši kot v kvalifikacijah in to je dobro, da čuti te razlike. Ko enkrat tekmovalec začuti te razlike pri sebi, to pomeni, da se napake lahko odpravijo, se lahko dela naprej in dviguje nivo tehnike in forme. To so obetavni znaki. Dobro pa je tudi, da nima povprečnih skokov, kot jih je imel še 14 dni nazaj v Engelbergu. Najprej se je morala pojaviti konstantnost, kar pomenijo skoki med deset. Iz tega pa lahko gradiš na lahkotnosti, realiziraš vse boljše in boljše skoke, nisi v negotovosti in vseskozi nekaj popravljaš. Skozi to se forma dviguje in mislim, da je on na pravi poti," je še dejal Grilc.

Poleg Petra, ki ima v prvi seriji za nasprotnika Avstrijca Markusa Schiffnerja,bo na danšnji drugi tekmi novoletne turneje, začela se bo ob 14. uri, skakalo še pet slovenskih orlov. Domen Prevc, vodilni v skupni razvrstitvi, ki pa je bil razočaran z uvrstitvijo na 26. mesto v Oberstdorfu, se bo v prvi seriji pomeril z Japoncem Rjujujem Kobajašijem. "Vem, kaj moram narediti, delati je potrebno naprej v tej smeri in potem bo vse v redu," je sicer po kvalifikacijah dejal najmlajši od bratov Prevc.

Cenetu bo skušal uvrstitev v drugo serijo preprečiti Čeh Lukas Hlava, Jernej Damjan se bo pomeril z japonskim skakalcem Takujem Takeučijem, Anže Semenič pa z Norvežanom Robertom Johanssonom. Kot izzivalec bo tokrat nastopil deveti iz Oberstdorfa Jurij Tepeš, ki ima sicer težkega tekmeca v domačinu Richardu Freitagu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.