Obiskovalce pretresel poskus ugrabitve

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred uradnim začetkom OP ZDA je neznanemu moškemu spodletel poskus ugrabitve 11-letne deklice, poročajo ameriški mediji.
Oglej si celoten članek

V velikem jabolku se je 29. avgusta začel zadnji teniški grand slam v letošnji sezoni. Pred začetkom spektakla je na prizorišču največjega teniškega stadiona na svetu potekala tradicionalna prireditev Arthur Ashe Kids Day, na kateri pa je kljub poostreni varnosti prišlo do neljubega dogodka.

Po poročanju svetovnih medijev je neznani moški poskušal ugrabiti 11-letno deklico, pri čemer se ni oziral na gnečo ali prisotnost varnostne službe. Moški je deklico zgrabil za zapestje in ji zagrozil, da jo bo poškodoval, če ne bo ostala tiho, poroča NY Daily News. Toda deklica se grožnje ni ustrašila in moškega pričela brcati, zato je napadalec, ki so ga posnele tudi varnostne kamere na prizorišču, zbežal.
Po navedbah policije je šlo za 30-letnika, težkega približno 90 kilogramov in visokega od 170 do 180 centimetrov. V preiskavi bo možem v modrem v pomoč tudi podatek, da ima osumljenec tetovirano zapestje.

Incident se je zgodil v okolici stadiona Arthur Ashe, največjega teniškega objekta na svetu in paradnega konja kompleksa USTA Billie Jean King National Tennis Center v Flushing Meadowsu, kjer tradicionalno poteka OP ZDA.

Poskus ugrabitve, ki se je zgodil sredi belega dne, je šokiral številne obiskovalce največjega teniškega praznika onkraj Atlantika. V luči turbulentnih političnih razmer na prizorišču vlada poostrena varnost, prisotne pa so varnostne kamere, detektorji kovin in celo naprave za merjenje sevanja.

Namen poostrene varnosti je zaščita pred morebitnimi terorističnimi napadi, ki postajajo osrednja tema vseh večjih športnih dogodkov na svetu, kar pa za zdaj še neznanega osumljenca ni odvrnilo od poskusa kaznivega dejanja.

Arthur Ashe Kids Day je tradicionalni dogodek pred začetkom OP ZDA, ki je namenjen predvsem družinam in zabavi. Letošnjega uvoda v turnir sta se udeležila tudi Rafael Nadal in Novak Đoković.

Turnir v New Yorku je sicer že v polnem zagonu. V prvem krogu se je morala brez osvojene igre posloviti Polona Hercog, ki se je kasneje zapletla v obračunavanje z 20-letno Hrvatico Donno Vekić.

Slovenci med moškimi posamezniki nimamo svojega predstavnika, saj so bili v kvalifikacijah neuspešni Blaž Kavčič, Blaž Rola in Grega Žemlja.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.