Objavili preiskavo o Bianchijevi nesreči

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza Fia je razkrila rezultate preiskave nesreče francoskega dirkača formule 1 Julesa Bianchija.
Oglej si celoten članek

Do nesreče, po kateri se Bianchi še vedno bori za življenje, je prišlo zaradi več dejavnikov, med njimi je tudi ta, da voznik Marussie ni upočasnil po nesreči Nemca Adriana Sutila, ki je zletel s steze na istem mestu en krog pred njim.

Fiin odbor, ki je preiskoval nesrečo v Suzuki, je sporočil, da Bianchi ni upočasnil, zato je izgubil nadzor nad vozilom. Ugotovili so še, da je tudi bolid Marussie napravljen tako, da niso mogli hitro in varno odstraniti motorja.

Odbor je predlagal, da naj vozniki v podobnih primerih, ko je dirka prekinjena z rumeno zastavo, upoštevajo hitrostno omejitev, vodstvo F1 pa bi moralo dati večji poudarek na varnostne preglede. Bianchi je v nesreči utrpel poškodbe glave, pred časom pa so ga iz Japonske prepeljali v domovino.

Znan koledar dirk za 2015

Pri Fii so danes obelodanili tudi koledar dirk v formuli 1 za leto 2015. Skupno bo na sporedu 21 dirk, Fia pa je na koledar znova uvrstila VN Južne Koreje, a jo morajo potrditi še na svetu Fie. Svetovno prvenstvo se bo začelo 15. marca z VN Avstralije v Melbournu, končalo pa 29. novembra z VN Abu Dabija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.