Objokani Jordan v soju žarometov

Foto: Žurnal24 Michaelu Jordanu je pripadla čast vstopa v Hišo slavnih. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V košarkarsko Hišo slavnih so sprejeli nekaj novih članov, med njimi Michaela Jordana. "Ne trudite se med mlajšimi zvezdniki iskati novega Jordana. Ker ga ne bo," je dejal zvezdnik.
Oglej si celoten članek

V košarkarsko hišo slavnih v ameriškem Springfieldu je vstopilo pet imenitnih osebnosti kraljice iger. Soji žarometa so bili seveda najbolj usmerjeni v Michael Jordana. Poleg Jordana so prostor med košarkarskimi nesmrtniki dobili še Jordanova soigralca iz prvega ameriškega sanjskega moštva na poletnih olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992 - John Stockton in David Robinson, v hišo slavnih pa sta vstopila tudi trener Jerry Sloan in trenerka Charlaine Vivian Stringer.

"V Hišo slavnih ne vstopam sam. Več nas je in ponosen sem, da sem v tej skupini. Ostale košarkarje si bom prav tako zapomnil za večno, kot si bodo oni mene. Težko je govoriti o najpomembnejšem trenutku moje kariere. To je tako, kot če bi me spraševali o tem, koga od svojih otrok imam najrajši," je dejal Mr. Air in dodal: "Ne trudite se med mlajšimi zvezdniki iskati novega Jordana. Ker ga ne bo."  Ob tem je dodal, da ne more soditi, ali je najboljši vseh časov, saj z veliko zvezdniki, na primer Westom, Chamberlainom in Baylorjem, ni igral.

"Razred 2009" je zares kakovosten. Jordan je s Chicagom osvojil šest naslovov lige NBA, v najmočnejši košarkarski ligi pa je bil tudi petkrat imenovan za najbolj koristnega igralca (MVP). Stockton, nekdanji igralec moštva Utah Jazz, je najboljši podajalec in kradljivec žog v zgodovini NBA, nekdanji center San Antonia David Robinson pa je s svojim teksaškim moštvom dvakrat slavil v ligi NBA. Sloan je na klopi Utaha že polnih 21 let, Stringerjeva pa je ena najboljših ameriških ženskih košarkarskih trenerk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.