Oblak dobil polfinalnega nasprotnika

Foto: EPA liga prvakov žreb dejan stanković Foto: EPA liga prvakov žreb dejan stanković Foto: EPA liga prvakov žreb dejan stanković Foto: EPA liga prvakov žreb dejan stanković Foto: EPA liga prvakov Foto: EPA liga prvakov
V Nyonu so opravili žreb polfinalnih parov Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak in njegov Atlético Madrid se bosta v polfinalu Lige prvakov pomerila z Bayernom iz Münchna. Gre za ponovitev finala iz sezone 1973/1974, ko se je prva tekma končala z neodločenim izidom (1:1), na ponovljeni pa so se zmage veselili Bavarci (4:0).

Pepu Guardioli, trenerju Bayerna, se je tako izpolnila skrita želja, da se v polfinalu ne bi pomeril proti svojemu bodočemu klubu. 

Foto: Profimedia jan oblak atletico madrid Španski strateg se bo za to priložnost vrnil v domovino, kjer je blestel na klopi Barcelone. Njegovi varovanci so na poti do polfinala izločili Benfico, zadnje zmage pa so se veselil v sezoni 2012/2013, ko so pod vodstvom Juppa Heynckesa v finalu premagali Borussio Dortmund.

Atlético, krvnik velike Barcelone, bo lovil prvo zmago v Ligi prvakov, lani se je poslovil v četrtfinalu.

V drugem polfinalnem paru se bosta udarila Real Madrid in Manchester City. Trener angleškega koletiva Manuel Pellegrini bo s sinjemodrimi poskušal osvojiti prvo lovoriko v Ligi prvakov, najprej pa bo moral preskočiti svoj nekdanji klub, ki ga je vodil v sezoni 2009/2010.

Real je v četrtfinalu nadoknadil dva gola zaostanka za Wolfsburgom in s hat-trickom Cristiana Ronaldoa napredoval v polfinale, kjer ga je lani izločil Juventus. Galaktiki so zadnjo lovoriko osvojili pod vodstvom Carla Ancelottija v sezoni 2013/2014. Takrat so v finalu s 4:1 premagali Atlético in se veselili desete evropske krone.

City, debitant v polfinalih Lige prvakov, se v sezonah 2013/2014 in 2014/2015 ni prebil dlje od osmine finala, letos pa je na poti med najboljše štiri izločil Dinamo Kijev in Paris Saint-Germain.

Real in City sta se do danes pomerila dvakrat. Enkrat so se zmage veselili Madridčani, enkrat pa se je tekma končala z neodločenim izidom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:31 15. April 2016.

    da bog dal,da izgubi obe tekme.s tako svinsko igro atletika in stalno v obrambi najmanj osem igralcev tut jest upam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.