Oblak Messiju ubranil enajstmetrovko, a ...

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvi četrfinalni tekmi kraljevega pokala je Barcelona doma z 1:0 premagala Atletico Madrid.
Oglej si celoten članek

Atletico Madrid je večino tekme uspešno zaustavljal Katalonce, ti so edini zadetek dosegli v 85. minuti dvoboja. Sodnik je dosodil prekršek Juanfrana nad Sergiom Busquetsom, Lionel Messi pa se je pri izvajanju enajstmetrovke znašel iz oči v oči s slovenskim čuvajem mreže Janom Oblakom. Ta je prvi strel Argentinca, ki je šel po sredini gola, izjemno ubranil, a je Messi nato žogo le še potisnil čez golovo črto.

Oblak na tekmi sicer ni imel pretirano veliko dela. Na začetku srečanja je dobro zaustavil poizkus Neymarja, Luis Suarez pa je v dvoboju ena na ena s slovenskim vratarjem žogo poslal preko vrat. V prvem polčasu je imel lepo priložnost za Atletico Antoine Griezmann, a z glavo ni bil natančen. V 72. minuti je Oblak brez težav zaustavil še strel Andresa Inieste, Messi pa je z oddaljenosti 20 metrov žogo s prostega strela poslal tik nad prečko.

"Seveda bi si želel zmage s 5:0, vendar sem zadovoljen tudi z minimalno zmago. Možnosti za napredovanje so 50:50," je po koncu bračuna povedal domači trener Luis Enrique"Pričakoval sem takšno tekmo, saj se Atletico zelo dobro brani in igra izjemno agresivno. S hitrimi podajami in dobro obrambo smo prišli do zmage. Na povratni tekmi gremo na zmago, čeprav nam tudi remi prinaša napredovanje," je dodal strateg Barcelone.

Simeone ne razmišlja o sodnikih

Trener Atletica Diego Siemone trdno verjame, da kljub porazu na prvi tekmi njegovo moštvo ni izgubilo možnosti za napredovanje: "V primerjavi s prvenstvenim srečanjem smo se tokrat precej boljše branili, vendar smo imeli manj priložnosti za zadetek. Barcelona je kontrolirala potek dvoboja. V zadnjih tednih so močno dvignili svojo pripravljenost, še posebej pa so se izkazali s pritiskom po izgubljeni žogi. O sojenju ne bom razmišljal, temveč bom skušal svoje moštvo čim boljše pripraviti na povratno tekmo, ki zagotovo ne bo lahka."

 

 

Copa del Rey, četrtfinale, 1. tekme:

Villarreal : Getafe  1:0 (0:0)
Bruno 85.

Barcelona : Atlético Madrid  1:0 (0:0)
Messi 85.

Málaga : Athletic Bilbao  0:0

Danes:
Espanyol - Sevilla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.