Oblak: "Miljanić bi lahko bil predsednik"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nekdanji njegov varovanec Branko Oblak je spregovoril o nedavno umrli trenerski legendi jugoslovanskega nogometa Miljanu Miljaniću.
Oglej si celoten članek

"Lahko razkrijem, da me je, ko je bil trener Reala, vabil, da se mu pridružim v Madridu, a je bila tedaj pogodba, ki sem jo imel podpisano v Nemčiji, preprosto preveč 'močna'," je o preminulem velikem trenerskem magu Miljanu Miljaniću za Ekipo dejal Brane Oblak, ki ga je nekdanji selektor jugoslovanske reprezentance leta 1974 popeljal na svetovno prvenstvo. Jugoslavija – v ekipi je bil tudi Danilo Popivoda – je osvojila sedmo mesto, Oblak pa je prepričan, da so imeli ekipo za naslov prvaka. "Tako zelo sem ga cenil, da bi mu bil pripravljen slediti tudi na drugi svet," je zatrdil Oblak.

"Bil je mojstrski govornik," je o Miljaniću nadaljeval nekdanji selektor slovenske reprezentance: "Ko je pred tekmo stopil v sredino garderobe in spregovoril, smo vsi utihnili, nekaterim so se čeljusti povesile do kolen. Govoril je tako, da nas je povsem omamil. V bistvu je bil tako zelo dober govorec, da bi bil lahko celo predsednik. No, bil ja pač trener in to zelo dober. Dejansko je bil v tistih časih nekaj posebnega. Bil je pionir s svojo miselnostjo, da v nogometu niso dovolj zgolj odlični posamezniki, pač pa predvsem vrhunska ekipa. Govoril je, da se je treba skupaj braniti in skupaj napadati. /…/ Vsakega tekmeca je analiziral do potankosti. In to v času, ko ni bilo interneta in množičnih medijev."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • zic
    17:19 26. Januar 2012.

    sori penzijo

  • zic
    17:18 26. Januar 2012.

    fuj, Oblak, sem te cenil, ko pa sem videl, da pri vsem tem zaslužku in lagodnem življenju zdaj državo fehtariš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.