Oblak najboljši v zgodovini Atletica

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Jan Oblak je tudi na tekmi z Malago ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in še popravil svoj rekord, ki ga je dosegel v dresu Atletica. Vse bližje je tudi najboljšemu dosežku v zgodovini lige.
Oglej si celoten članek

Jan Oblak je ob zmagi proti Malagi z 1:0 tudi tokrat tekmo Atletica končal brez prejetega zadetka. V tej sezoni mu je to uspelo že 22-krat, kar je rekordna znamka za vratarje v zgodovini madridskega kluba. Pred to sezono je bil v tem elementu najboljši sedanji član Chelseaja Thibaut Courtois, ki v sezoni 2013/14 na dvajsetih tekmah ni šel po žogo v svojo mrežo.

Na 35 tekmah dobil le 16 zadetkov

Slovenski čuvaj mreže, ki zanesljivo koraka k naslovu najboljšega vratarja v španski ligi, je v tej sezoni začel vse ligaške tekme Atletica, na 35 tekmah je prejel le 16 zadetkov. Škofjeločan je tako blizu dosežka Francisca Liañe, ta je v sezoni 1993/94 prejel 18 golov v dresu Deportiva La Coruñe. Paco Liaña je v tisti sezoni prejel nagrado Zamora, ki jo dobi najboljši vratar v La Ligi, to pa mu je uspelo tudi sezono prej, ko si je nagrado razdelil s Santiagom Cañizaresom, ki je takrat branil za Celto Vigo.

Oblak sicer še vedno upa, da bo naredil korak dlje od Liañe, ki je v svoji najboljši sezoni z Deporjem osvojil 'samo' drugo mesto. V tokratni sezoni ima Atletico trenutno na drugem mestu enako število točk kot vodilna Barcelona in eno več od mestnega tekmeca Reala.

Atletico se bo do konca sezone doma pomeril še z Rayom Vallecanom, gostoval pri zadnjeuvrščenemu Levanteju in zaključil ligaško sezono pred domačimi gledalci na dvoboju s Celto. Colchonerosi bodo sicer zaigrali tudi v polfinalu lige prvakov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:21 24. April 2016.

    Bravo Jan

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.