Oblak obdržal neodločen izid

Foto: EPA
Foto: EPA
V Madridu sta se velika mestna tekmeca razšla brez zadetkov, eden najboljših na zelenici pa je bil slovenski vratar Atletica jan Oblak. Juventus je z 1:0 premagal Monaco.
Oglej si celoten članek

Jan Oblak je poskrbel, da četrtfinalni obračuni v najprestižnejšem klubskem tekmovanju ne bodo minili brez slovenske udečežbe. Trener Diego Simeone ga je po dobrih predstavah v zadnjem času postavil v prvo enajsterico Atletica, čeprav se je v kader colchonerosov po poškodbi že vrnil Miguel Ángel Moyà.

Oblak prvi mož domačih

Že na začetku četrte minute se je Škofjeločan izkazal z izjemno obrambo, ko ga iz oči v oči ni uspel premagati uradno najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale. Valižan je prišel sam pred Oblaka po hudi napaki Diega Godína, ki je zgrešil žogo. V 9. minuti je slovenski vratar zaustavil še poizkus Cristiana Ronalda, ki je z velike razdalje nevarno streljal s prostega strela.

Atletico je bil še naprej v podrejenm pložaju, žogo so imeli njegovi nogometaši v posesti le 35 odstotkov, njihov najboljši mož na zelenici pa je bil še naprej Oblak. Ta je v 31. minuti dobil še drugi dvoboj z Balom. Slednji je nevarno streljal s precejšnje oddaljenosti, žogi pa je pot v spodnji desni kot preprečil slovenski čuvaj mreže.

Ta je pet minut kasneje v obup spravil še Jamesa Rodrígueza, Kolmbijec je zvito poizkusil s kakšnih 18 metrov. Tudi ta strel je šel v Oblakov levi spodnji kot. Na drugi strani je s podobne razdalje sprožil Antoine Griezmann, a ob prvem strelu domačih na tekmi Iker Casillas ni imel pretirano težkega dela.

Luka Modrić je nato streljal čez gol, Oblak pa je v 43. minuti izjemno zaustavil še strel z Rodrígueza s sedmih metrov. Vezist je sicer poizkusil precej z leve strani. Oblak je v prvem polčasu zbral šest obramb, dvakrat pa so gostje sprožili tudi mimo vrat. Domači so streljali dvakrat, po enkrat na in mimo gola. Real Madrid v Ligi prvakov prvič ni zadel v prvem polčasu po lanskem finalu proti istemu tekmecu.

Nekoliko manj posla za Škofjeločana

Gostitelji so nekoliko bolje odprli drugi polčas. V 49. minuti je po predložku Juanfrana z ugodnega položaja z glavo poizkusil Arda Turan, a je žoga poletela mimo gostujočega okvirja vrat. V 57. minuti je zanesljivo znova posredoval vratar Atletica, tokrat je zaustavil strel Tonija Kroosa. Ducat minut kasneje so gostje nevarno kombinirali v kazenskem prostoru colchonerosov, a so domači branilci naposled le uspeli blokirati poizkus Ronalda.

Na koncu tudi pritisk Atletica

Atletico se je še bolj osredotočil na obrambo, v 80. minuti pa so domači vseeno izpeljali nevarno akcijo. Po dolgem slalomu je Turan s podajo iskal Kokeja, ki pa mu ni uspelo priti do žoge. Že minuto kasneje je po gneči v Realovem kazenskem prostoru okroglo usnje preko gola poslal Godín.

Modrić je še enkrat streljal čez prečko, na drugi strani pa so domači v 87. minuti zahtevali enajstmetrovko po trku Sergia Ramosa in Fernanda Torresa, a je piščalka ostala nema. Casillas je nato slabo lovil žogo, a ga je z izbijanjem žoge v kot rešil Raphaël Varane. Po kotu je Casillas zaustavil strel Maria Suáreza, z neposredne bližine pa je žogo v gol hotel preusmeriti še Raúl GarcíaMario Mandžukić je z dobre pozicije nastreljal Varana, francoski branilec pa je z visokim skokom v sodnikovem podaljšku žogo še enkrat izbil pred hrvaškim napadalcem. 

Atletico je prvič v zgodovini nanizal sedem tekem brez poraza proti mestnemu tekmecu, zmagal je na štirih dvobojih, trikrat pa je remiziral.

Juve z minimalno zmago

Juventus je bil na drugem dvoboju velik favorit na dvoboju z Monacom, a nekaj časa ni kazalo na uspeh Torinčanov. Še zlasti v drugi polovici prvega polčasa so imeli več od igre nogometaši iz kneževine, Gianluigi Buffon je moral tako zaustaviti strel Yannicka Ferreira-Carrasca, projektil Layvina Kurzawe pa je zletel čez vrata. Na celotni tekmi je francoski prvoligaš sprožil 16-krat, domačini pa so zbrali tri strele manj.

Odločitev je sicer padla v 57. minuti. Andrea Pirlo je z dolgo podajo povzročil kaos v monaški obrambi, Ricardo Carvalho pa je v kazenskem prostoru podrl Álvara Morato. Arturo Vidal je bil nato zanesljiv z bele točke.

Z izenačenjem je nato z bombo od daleč zagrozil Geoffrey Kondogbia, Dmitar Berbatov pa je takoj po vstopu v igro z glavo po kotu streljal tik nad prečko domačega gola. Na drugi strani je Fabinho v zadnjem hipu preprečil, da bi po predložku Stephana Lichtsteinerja do žoge prišel Morata, lepo priložnost pa je do konca tekme s strelom v zunanji del mreže zapravil Carlos Tévez.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Atletico Madrid : Real Madrid  0:0

Juventus : Monaco  1:0 (0:0)
Vidal 57./11-m

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.