Oblak obupano zmajeval z glavo, njegov kolega nokavtiran!

Foto: Epa
Foto: Epa
Nedeljski spored 17. kola španske La Lige se je zaključil z velikim madridskim derbijem.
Oglej si celoten članek

Še ne povsem prenovljeni Santiago Bernabéu je gostil vedno vroč El Madrileño med Realom in Atléticom z Janom Oblakom v vratih. Tekmo so gladko dobili domači (2:0) in utrdili primat na lestvici, ekipa s slovenskim reprezentantom v vratih je ostala na četrtem mestu. Vrhunce srečanja v španski prestolnici si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

El Madrileño Veliki derbi v Madridu po notah domače ekipe

V sodnikovem dodatku, ko so se gostje že vdali v usodo, se je gostujoči napadalec João Félix znašel v obetavni situaciji in močno sprožil. Okroglo usnje je poletelo proti mreži in zadelo vratarja Thibauta Courtoisa naravnost v glavo.

Visokorasli Belgijec, sicer nekdanji vratar Atlética, ki je v dresu Reala še četrtič zapored ohranil nedotaknjeno mrežo na domači tekmi proti "vzmetničarjem", se je po nekaj trenutkih uspel pobrati.

Real Madrid ima na vrhu lestvice 42 točk, njegova prva zasledovalka je Sevilla s 34 točkami zaostanka in odigrano tekmo manj. V soboto so rdeče-beli Andaluzijci v gosteh ugnali bilbajski Athletic (0:1).

Točko manj kot Sevilla ima njen mestni tekmec Real Betis, zeleno-beli so v nedeljo visoko porazili na začetku sezone odlični Real Sociedad (4:0), ta je ostal za Atléticom na petem mestu.

Prva liga Koper brez zmage, jesenski prvak tako Maribor

Šele na osmem mestu s 24 točkami najdemo Barcelono, v okrnjeni zasedbi je tokrat remizirala pri Osasuni (2:2). Katalonci so dvakrat povedli z goloma Nica in Abdessamada Ezzalzoulija, domači pa dvakrat izenačili prek Davida Garcíe in Ezequiela Ávile, slednji je zabil v 86. minuti. Vrhunce srečanja v Pamploni si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.