Oblak se je ob tem golu le kislo nasmehnil, dan kasneje prejel nagrado

Foto: twitter
Foto: twitter
Žoga je tokrat preprosto želela v mrežo.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak že nekaj let sodi med najboljše vratarje in je znan po tem, da le redko naredi napako. A na dvoboju proti Cadizu je prejel zadetek, ki ga bo skušal čimprej pozabiti. Prejeti gol sicer ni vplival na razplet dvoboja, Atletico Madrid je vseeno prišel do visoke zmage v gosteh s 4:1.

Na začetku 86. minute so colchoneros sicer vodili s 3:0, ko je nogometaš Cadiza Anthony Lozano najverjetneje želel podati v kazenski prostor, a je bil njegov predložek blokiran. Okroglo usnje je v visokem loku poletelo proti drugi vratnici, Oblak pa jo je skušal ujeti, a mu to ni uspelo. Žoga je končala v golu.

Slovenski zvezdnik ni bil zadovoljen s svojo reakcijo in se je po zadetku domačih le kislo nasmehnil, sprejel pa je nekaj spodbudnih besed s strani soigralecev. Ti so takoj zatem poskrbeli za nov gol na drugi strani zelenice.

Petič v šestih letih

Oblak je sicer dan kasneje prejel še svojo peto nagrado Zamora, ki jo dobi vrtar z najmanj prejetimi zadetki v sezoni. Škofjeločan je bil v minuli sezoni sicer eden najzaslužnejših, da je Atletico Madrid postal španski prvak. 

"Veliko obramb je bilo pomembnih, a najraje imam obrambo enajstmetrovke na tekmi z Alavesom. Bil je zelo pomemben trenutek, saj v tistem obdobju nismo igrali dobro in na vsak način smo morali zmagati," je o svoji najljubši potezi minule sezone dejal Oblak.

Na dvoboju 22. marca z Alavesom je slovenski vratar sicer v 85. minuti zaustavil strel Joseluja z bele točke, Atletico je slavil z 1:0. To je bila njegova prva ubranjena enajstmetrovka po skoraj dveh letih, že v naslednjem kolu španskega prvenstva pa je ustavil še najstrožjo kazen, ki jo je izvedel nogometaš Seville Lucas Ocampos.

"To je nekaj čudovitega, nagrada je tako zame kot za moštvo. Letos je bilo malo težje, a bomo zdaj bolj cenili to, kar smo dosegli v zadnjih sezonah. Upam, da bom po tej sezoni dobil še šesto. Kot ekipa imamo še prostor, da stvari izboljšamo," je za Marco o nagradi dejal slovenski vratar.

Oblak je to nagrado dobil že v sezonah 2015/16, 2016/17, 2017/18 in 2018/19, le v sezoni 2019/20 je pripadla Belgijcu Thibautu Curtoisu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.