Oblak se je vpisal v zgodovino Atlética

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski reprezentančni vratar je odigral 304. tekmo v dresu rojiblancosov.
Oglej si celoten članek

Aktualni španski nogometni prvak Atletico Madrid je novo sezono začel z zmago na gostovanju v Vigu pri Celti z 2:1, vratar Jan Oblak pa se je vpisal v klubsko zgodovino. To je bil namreč njegov 304. nastop za madridski klub, s čimer je postal vratar, ki je največkrat oblekel rdeče-beli dres.

Strelec obeh zadetkov za Atletico Madrid je bil Angel Correa (23., 64.), za domače pa je najstrožjo kazen v 59. minuti uspešno izvedel Iago Aspas. Slednji je imel v 80. minuti izjemno priložnost za izenačenje, vendar je, potem ko je že preigral Oblaka, zgrešil nebranjeno mrežo.

Drugouvrščena ekipa minule sezone, Real Madrid, je uvodno zmago vpisala v soboto - v gosteh je ugnala Alaves s 4:1, Barcelona, ki je minulo prvenstvo končala na tretjem mestu, pa je novo obdobje po Lionelu Messiju začela z zmago proti Real Sociedadu s 4:2.

Dva zadetka za Barcelono je dosegel Martin Braithwaite (45., 59.), po enega pa sta prispevala Gerard Pique (19.) in Sergi Roberto (91.). Za Sociedad sta v razmaku treh minut zadela Julen Lobete (82.) in Mikel Oyarzabal (85.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.