Oblak še naprej pod isto taktirko

Foto: Epa
Foto: Epa
Diego Simeone je podaljšal pogodbo z Atléticom.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni strokovnjak Diego Simeone je podaljšal pogodbo s španskim nogometnim velikanom Atleticom iz Madrida do konca sezone 2023/24, je sporočil klub na uradni spletni strani. Simeone je že deset let na čelu kluba, v tem času pa so Atleti osvojili tudi dva naslova državnega prvaka v sezonah 2013/14 in v minuli sezoni.

Pod Simeonejevim vodstvom je madridski velikan dvakrat osvojil evropsko ligo (2011/12, 2017/18) in dvakrat zaigral v finalu elitne lige prvakov (2013/14, 2015/16). Obenem v zadnjih devetih sezonah v domačem ligaškem tekmovanju nikoli niso bili slabši kot tretji. V minuli sezoni je Atleticu pomagal do 11. naslova v zgodovini španskega prvenstva.

Skupaj je s klubom, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, osvojil osem lovorik, doslej je slavil na 316 uradnih tekmah, s čimer drži rekord. Tekmo rdeče-belih je doslej vodil 527-krat.

Argentinski strateg je s klubom sicer že kot igralec osvojil dvojno domačo krono v sezoni 1995/96.

Foto: Epa simeone

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.