Oblak skočil na vrh ligaške lestvice

Foto: EPA
Foto: EPA
Atlético Madrid se je z zmago proti Valencii (2.0) zavihtel na vrh španske lestvice. Real Madrid je proti Ebarju znova iztržil le točko (1:1). Barçina priložnost, da se zavihti na vrh, je splavala po vodi s porazom proti Celti (4:3).
Oglej si celoten članek

Jan Oblak je na tekmi sedmega kroga španskega prvenstva ubranil vse poskuse Valencie in Atléticu pomagal do začasnega prvega mesta na lestvici La Lige. Rojiblancosi so tekmo dobili z dvema goloma razlike, čeprav so na srečanju zapravili kar dve enajstmetrovki.

Aktualne finaliste Lige prvakov je po dobri uri igre v vodstvo popeljal Antoine Griezmann, ki je bil v zaključku prvega dela nenatančen z bele točke. V drugem polčasu je enajstmetrovko zapravil še Gabi. V obeh primerih se je z dobro reakcijo izkazal domači vratar Diego Alves.

Končni rezultat je v tretji minuti sodnikovega podaljška postavil Kevin Gamerio. Oblak po sedmih ligaških obračunih ostaja pri dveh prejetih golih.

Foto: EPA ronaldo real madrid Real Madrid je po tretjem zaporednem ligaškem remiju izgubil prvo mesto na lestvici. Varovanci Zinedina Zidana so se znašli v zaostanku po golu Francisca Manuela Rica, v nadaljevanju pa je za izenačenje poskrbel Gareth Bale. Eibar je izid (1:1) zadržal vse do zadnjega sodniškega piska in se veselil prigarane točke.

Gakaktiki so sezono začeli s štirimi zmagami, temu pa so sledili trije neodločeni izid. Z delitvijo točk se je končala tudi njihova zadnja tekma Lige prvakov z Borussio Dortmund (2:2).

Barcelona je imela priložnost, da se z zmago proti Celti zavihti na vrh lestvice, vendar je ni izkoristila in se z gostovanja vrača praznih rok.

Španska liga, 7. krog:

Valencia - Atlético Madrid 0:2 (0:0)
Griezmann 63., Gameiro 90.

Real Madrid - Eibar 1:1 (1:1)
Bale 17.; Rico 6.

Espanyol - Villarreal 0:0 (0:0)

Malaga - Atletic Bilbao 2:1 (0:0)
Ramirez 82., Duda 83.

Celta Vigo - Barcelona 4:3 (3:0)
Sisto 22., Aspas 31., Mathieu 33/ag, Hernandez 77.; Piqué 58., 87., Neymar 64.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.