Oblak verjame v Koper

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Koper lahko iztrži neodločen rezultat," je prepričan nekdanji nogometaš Hajduka Brane Oblak. Z njim se ne strinja legenda splitskega kluba
Oglej si celoten članek

“Že več kot mesec dni sem v tujini, zato si dvoboja nisem mogel ogledati. Že pred prvo tekmo sem dejal, da morajo Koprčani zaigrati dokaj ofenzivno, saj Hajduk ni več tako kakovosten kot v preteklosti. Hrvaška in slovenska liga sta na podobni ravni, zato Splitčani niso favoriti v tem dvoboju,” je iz Španije za Primorske novice pojasnil Brane Oblak, ki verjame, da si Koper lahko pribori napredovanje: “Na Poljudu bo zagotovo zelo težko, vendar se Koprčani ne smejo pomakniti v obrambo. Menim, da lahko iztržijo neodločen rezultat.” 

Nekdanji slovenski selektor si je med letoma 1973 in 1975 v Splitu delil slačilnico z Ivico Šurjakom, ki velja za enega od najboljših igralcev v več kot stoletni zgodovini splitskega kluba. Ta pred povratno tekmo meni: "Koper ima izkušenejše igralce, ki se jih ne sme podcenjevati. Če bodo gostje v Splitu zaigrali preveč obrambno, bodo kaznovani. Poljud bo v četrtek poln in to bo zagotovo velika prednost za mlado ekipo Hajduka. Težko je napovedati rezultat na drugi tekmi, vendar verjamem v zmago Hajduka z 2:0.”

“Rezultati Maribora v ligi prvakov so dokaz, da se v Sloveniji dobro dela. Njihovi rezultati niso slučajnost, temveč posledica kakovostnega vodenja v vseh strukturah kluba. Z veseljem si pogledam kakšno tekmo Maribora, pa tudi Kopra, saj sem dober prijatelj s predsednikom Gubercem,” je sicer slovenski nogomet pohvalil nekdanji nogometaš, ki je v dresu Jugoslavije zbral 54 nastopov, pri tem pa dosegel deset golov. Štiri zadetke manj je v 46 nastopih zbral Oblak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.