Oblak z večerom čudežnih obramb znova dokazal, zakaj je najboljši

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski vratar je bil ponovno nepremagljiv.
Oglej si celoten članek

Fenomenalni Jan Oblak je še sedmič v letošnji sezoni Primere uspel svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. To je bil že deveti Oblakov "clean sheet" v letošnji sezoni, če prištejemo še tekme Lige prvakov. Škofjeločan tako že celotno sezono dokazuje, da je trenutno najboljši vratar na svetu.

Slovenski čuvaj mreže pa se je še posebej izkazal na sobotni tekmi proti Athletic Bilbau, ko je že v 75. sekundi poskrbel za obrambo tekme ter preprečil zgodnje vodstvo gostov. Inigo Martinez je z glavo streljal v vratarjev daljši kot, žoga je bila praktično že na poti v mrežo, ko se je kar naenkrat pojavil Oblak, raztegnil vseh svojih 188 centimetrov ter s konicami prstov obranil poizkus gostov.

Oblak pa se v soboto ni zaustavil pri zgolj eni neverjetni obrambi, saj je kasneje z vrhunsko parado uspel zaustaviti zelo neugoden strel z roba kazenskega prostora ter žogo poslal v kot.

Oblak, čigar Atletico je tekmo po zadetkih Saula Nigueza in Alvara Morate dobil z 2:0, se sicer lahko pohvali z neverjetno statistiko, da je od zadnjih 19 prejetih strelov na gol obranil kar 18! Takšno statistiko bi mu zavidali celo hokejski vratarji!

Novost Med kandidati tudi Handanović in Oblak

Video Kdo je najboljši na svetu? Po tej potezi le en odgovor: Jan Oblak

La Liga Po madridskem derbiju spet vsi govorijo o Oblaku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.