Oblakov Atlético vrgel petardo, Real stežka strl Málago

Foto: epa Atlético Madrid je zlahka opravil z Levantejem.
Foto: epa Atlético Madrid je zlahka opravil z Levantejem.
V španskem nogometnem prvenstvu so v soboto odigrali štiri tekme 14. kola.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je z visoko zmago pri Levanteju (0:5) na račun boljše razlike v golih prebil na tretje mesto, prehitel je mestnega tekmeca Reala. "Colchonerosi", pri katerih je Jan Oblak branil vso tekmo, so povedli že v peti minuti z avtogolom Roberta Pierja. V 29. in 59. minuti je z dvema goloma srečanje praktično odločil Kévin Gameiro, njegov francoski rojak Antoine Griezmann pa je nato hitro še dvakrat zatresel mrežo.

Serie A Handanović skočil na prvo mesto, avtogol Cesarja

Real Madrid je gostil letos skromno Málago in z mukami prišel do treh točk (3:2). Karim Benzema je zadel za 1:0 v deveti minuti, v mrežo je potisnil odbitek po prečki Cristiana Ronalda. Po napaki v domači vrsti so gostje izenačili prek Diega Rolána v 18. minuti, a veselje ni trajalo dolgo, saj je po kotu rezultatsko prednost Reala spet vzpostavil Casemiro. Andaluzijci so v drugem polčasu še drugič izenačili, po slabem posredovanju vratarja Kika Casille je z razdalje zadel Gonzalo Castro. Odločilni gol je padel v 76. minuti, potem ko so gostje v kazenskem prostoru podrli Luko Modrića, z bele točke je Ronaldo najprej zgrešil, nato pa v vrata pospravil odbito žogo.

Bundesliga Neverjeten Revierderby, Kampl bližje vrhu

Real Betis je v izjemno dramatični končnici doma prišel do remija proti Gironi (2:2), Alavés pa je doma v baskovskem obračunu doživel boleč poraz proti Eibarju (1:2). Že v petek je Celta doma ugnala Leganés (1:0).

V nedeljo se bosta na Mestalli udarili vodilni zasedbi Valencie in Barcelone, Villarreal bo gostil Sevillo. Deportivo La Coruña bo pričakal bilbajski Athletic, Real Sociedad pa zadnjeuvrščeni Las Palmas. V ponedeljek bosta kolo zaprla Espanyol in Getafe.

Premier League Chelsea ukradel remi na Anfieldu

La Liga, 13. kolo:

Levante - Atlético Madrid 0:5 (0:2)
Pier 5./ag, Gameiro 29., 59., Griezmann 65., 68.

Real Madrid - Málaga 3:2 (2:1)
Benzema 9., Casemiro 21., C. Ronaldo 76./11m; Rolán 18., Castro 58.

Alavés - Eibar 1:2 (0:1)
Burgui 91.; Jordan 33., Charles 69.
RK: Santos (Alavés) 45.; Charles (Eibar) 83. 

Real Betis - Girona 2:2 (0:1)
Guardado 85., Tello 95.; Portu 45., 94.

Celta Vigo - Leganés 1:0 (1:0)
Aspas 27./11m

Nedelja:
Valencia - Barcelona
Villarreal - Sevilla
Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao
Real Sociedad - Las Palmas

Ponedeljek:
Espanyol - Getafe

LESTVICA:
1. Barcelona 34 točk
2. Valencia 30
3. Atlético Madrid 27 (+1)
4. Real Madrid 27 (+1)
5. Sevilla 22
6. Villarreal 21
7. Real Sociedad 18
...
17. Deportivo La Coruña 11
18. Málaga 7 (+1)
19. Alavés 6 (+1)
20. Las Palmas 6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.