Oboji stavijo na obrambo

Foto: Žurnal24 ildar_sad_spo_160107_main
Pred vrati je prva sezona avstrijske lige Ebel, v kateri bosta tekmovali kar dve slovenski moštvi. Pričakovanja sta razkrila trener ZM Olimpije in športni direktor Acroni Jesenic, Ildar Rahmatuljin in Matjaž Mahkovec.
Oglej si celoten članek
S kakšnimi cilji se podajate v avstrijsko prvenstvo Ebel?
Ildar Rahmatuljin (trener ZM Olimpije): Naši cilji v tej sezoni so zelo visoki. V prvem delu tekmovanja računam na uvrstitev med prvo šesterico.
Matjaž Mahkovec (športni direktor Acronija Jesenic): Po rednem delu želimo biti med prvimi šestimi, potem pa bomo videli, kako naprej. Realno spadamo med najboljših šest.

Kje je vaše moštvo najmočnejše?
I. R.: Najmočnejši del je disciplinirana igra v obrambi. Po napornih pripravah zdaj pričakujem dvig forme pri tujcih, pri katerih me je presenetil predvsem Ryan Jardine.
M. M.: Zelo močni smo v obrambi. Imamo tri vrhunske vratarje in osem reprezentančnih branilcev. Pripeljali smo pet kakovostnih napadalcev in menim, da smo vsaj tako nevarni, kot smo bili v prejšnji sezoni.

V pripravljalnem obdobju ste se že pomerili z Acronijem Jesenicami/ ZM Olimpijo. Kako močni so vaši največji tekmeci?

I. R.: Menim, da smo enakovredni. Pričakujem stare derbije, saj jih že nekaj časa ni bilo. Nekoč sem jih igral, zdaj pa bom igralce spodbujal s klopi. Ti derbijo so zares nekaj najlepšega. Upam pa, da se bodo na tribune znova vrnili navijači.
M. M.: Nikoli se ne obremenjujem s tekmeci. Ukvarjam se samo z našim moštvom. Vseeno pa sem vesel, da je bila Olimpija sprejeta v ligo. To pomeni, da se bodo vrnili večni derbiji, ki so prava promocija slovenskega hokeja.

Imate za uvrstitev med prvih šest razpisane kakšne posebne premije?
I. R.: Za premije ne vem, jaz sem samo trener. Vendar pa mislim, da nekaj motivacije le mora biti.
M. M.: Vedno sem zagovarjal, da morajo biti igralci za uspehe primerno nagrajeni. Pri nas jih nagrajujemo za posamezne tekme in za končno uvrstitev. Za kakšno vsoto gre? To imajo zapisano v pogodbah, lahko pa povem, da so blizu enega osebnega dohodka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.