Obračunala tudi trenerja, Šimundža: "Vidi se, da prvič dela v velikem klubu!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred najpomembnejšo tekmo sezone sta oba trenerja vodilnih slovenskih ekip še prilila olje na ogenj.
Oglej si celoten članek

Nogometaši v državnem prvenstvu bodo danes končali jubilejno 30. prvoligaško sezono. O naslovu prvaka bo odločala prav zadnja tekma, na njej se bosta ob 20. uri v Ljudskem vrtu merila Maribor in Mura. Obračun vijoličnih, ki lovijo svoj 16. naslov prvaka, in črno-belih, ki takšnega še nimajo, bo zagotovo poslastica letošnje sezone.

V prednosti so izbranci Simona Rožmana, ki imajo tri točke prednosti in jim tako za naslov zadostuje že točka. V primeru poraza pa bi naslov pripadel Muri, saj ima ta boljše medsebojno razmerje v sezoni. Ena tekma med tekmecema se je končala z 0:0, eno je dobil Maribor z 2:1, eno pa Mura z 2:0.

"Negotovost v boju za vrh je še posebej zanimiva za gledalce, kot trener pa se ukvarjam z izzivom, ki ga prinaša za našo mlado ekipo. Če pogledamo kader, je Mura nedvomno izkušenejša, a to ne bi smelo biti pretiranega pomena v zadnjem krogu. V tem finišu pa veliko pomeni spoznanje, da bodo z nami tudi navijači," je uradna stran lige navedla razmišljanje Rožmana.

Foto: Profimedia Simon Rožman

Dosti bolj sporno za navijače črno-belih pa naj bi bilo razmišljanje Rožmana, v katerem ni želel prevzeti vloge favorita ter nase sprejeti določenega pritiska.

"Bolj kot pritisk je to velik izziv, nagrada za vse postorjeno. Sam sem v tej zgodbi manj pomemben, pomembnejši so mladi fantje, ki sledijo, želijo. Na tekmi s Koprom videti Kodermana z 'raketo v riti', Gorenaka, ki prevzema odgovornost v zadnji tretjini ... To se mi zdi lep pokazatelj želene smeri. Tudi drugi, izkušenejši igralci, dajejo podporo. Mislim, da se moramo vsi skupaj veseliti te tekme. Res bi pozval navijače, naj nam pomagajo, nam dajo energijo. Lahko celo rečemo, da je Mura, če gledamo samo igralsko, po številu tekem v prvi ligi izkušenejša. Ampak na naši strani so mladost, energija, neobremenjenost. Želim si, da bi se predstavili v dobri izvedbi in pozitivno zaključili sezono," je razmišljanje stratega Maribora povzela Ekipa24.

Prav izjava o neobremenjenosti pa je zelo razjezila Anteja Šimundžo, ki je bil zelo neposreden do svojega nocojšnjega nasprotnika.

Foto: Profimedia Ante Šimundža

"Simon prvič dela v velikem klubu! To se vidi po njegovih izjavah. Če si v klubu, ki je bil 15-krat državni prvak, trikrat igral v skupinskem delu lige prvakov, trikrat v skupinskem delu lige Evropa, meril moči z zelo uglednimi nasprotniki in rečeš, da je na Muri večji pritisk ... Ne vem ..."  so pri Ekipi24 citirali Šimundžo, ki je Vijolične vodil med leti 2013 in 2015 in se še predobro zaveda vseh pritiskov pri vodenju serijskih slovenskih državnih prvakov.

Z razmišljanjem Šimundže se sicer strinjata tudi vratar Mure Matko Obradović ter član upravnega odbora Mure Stanko Prelec, ki sta prav tako ves pritisk naložila na ramena Mariborčanov.

"En korak smo naredili, vendar ne smemo zapasti v evforijo. Videli bomo, kako bo po 36. krogu prvenstva, dali pa bomo vse od sebe, da zmagamo tudi zadnjo tekmo. Lahko smo bolj sproščeni, pritisk je na strani Maribora," je bil jasen nekdanji vratar Maribora Obradović, medtem ko je Prelec pojasnil: "Mi smo že veseli, zadovoljni, saj imamo Evropo zagotovljeno, zato bodo lahko fantje proti Mariboru igrali brez pritiska."

Na igrišču bodo sicer o naslovu državnega prvaka odločili nogometaši, toda ključno vlogo pri celotni zadevi bosta zagotovo imela oba stratega, ki sta s svojimi izjavami lepo popestrila dogajanje pred tekmo. Le kdo izmed njiju pa se bo na koncu veselil najprestižnejše lovorike v dosedanji trenerski karieri?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.