Obramba jih je stala zmage

Foto: Žurnal24
Igralci Tilie Olimpije so si bili po 432. večnem derbiju v 11. kolu lige Ebel proti Acroni Jesenicam enotni, da jih je zmage stala slaba obramba. "Pomagati moramo vratarju, da prejme manj zadetkov."
Oglej si celoten članek

Jeseničani so v petek zvečer pred polno dvorano Podmežakla večnim tekmecem iz Ljubljane nasuli kar šest zadetkov in pokazali, kako veliko luknje v obrambi imajo zmaji. "S tako obrambo nam bo zelo težko, to moramo popraviti, narediti manj prekrškov in poskušati zadeti. Pomagati moramo vratarju, da prejme manj zadetkov,“ se trenutno glavnega problema za nekoliko slabše rezultate Olimpije zaveda branilec Žiga Pavlin. "Na derbiju s tako igro v obrambi ne moreš zmagati. Če tega ne bomo popravili, nam bo zelo težko. V naši obrambni tretjini ne igramo dovolj disciplinirano,“ še dodaja Pavlin. Tudi napadalec Matej Hočevar je po derbiju dobro vedel, zakaj so ledeno ploskev zapuščali kot poraženci: "Ne bi rekel, da je točno nekaj narobe in tudi s prstom ne bi kazal na nikogar, ker pet igralcev igra obrambo in pet jih igra obrambo. Mislim, da je problem predvsem v ekipni obrambi. Več bi si morali pomagati. Poudarek bi moral biti na dobri obrambi in nato na osnovi dobre obrambe graditi dober napad.

Prvi zadeti
Zmaji so precej moči porabili tudi za lovljenje železarjev, saj so bili vseskozi v zaostanku, ki ga kljub velikim naporom vse do konca niso uspeli nadoknaditi. "Neprestano lovljenje tekmeca te še dodatno utrudi in porabiš še veliko več energije, kot če si izenačen ali si v vodstvu, tako da moramo te stvari popraviti in prvi povesti, saj je potem veliko lažje,“ rešitev za težave Olimpije pozna Hočevar.

Veliko boljši derbi

Jeseničani so se z zmago zmajem maščevali za poraz na prvem večnem derbiju v dvorani Tivoli, ki je bil po kakovosti veliko slabši od petkovega. "Ta derbi je bil za gledalce zagotovo boljši. Tudi mi smo na ledu občutili, da je bila igra veliko hitrejša, veliko več je bilo igre na telo. Na koncu pa lahko rečem, da so Jeseničani zmagali povsem zaslužno,“ je poraz športno priznal Pavlin in dodal: "Derbi je vedno prelomnica. Mi smo se nadejali, da si danes z zmago povrnemo samozavest.“ Kljub vsem težavam, ki v zadnjem času pestijo zmaje, pa Pavlin ne meče puške v koruzo: "Mi pridno treniramo in držimo skupaj. Rezultati bodo prišli, ampak moramo držati skupaj in popraviti napake v obrambi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.