Obrambne luknje pokopale Slovence

Foto: Žurnal24 Marko Šuler bi rad naredil korak naprej. A ne bo rinil z glavo skozi zid. (Foto:
Slovenska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v Mariboru izgubila s Hrvaško z 2:3. Slovenija je dvakrat vodila, kar pa ni bilo dovolj vsaj za remi.
Oglej si celoten članek
 

Prijateljska tekma (Maribor)

Slovenija : Hrvaška 2:3 (1:1)

Že kulisa, ki so jo pred začetkom srečanja ponudile tribune stadiona Ljudski vrt , je povedala, da se je nekaj spremenilo. Spektakularno vzdušje, ki so ga pripravili Mariborčani, je potrdilo pravo izbiro prireditelja tega srečanja.

Začelo se je vzdušju primerno. Slovenci so v četrti minuti prišli do kota, ki ga je z desne strani izvedel Mišo Brečko , v sredini pa je najvišje skočil Marko Šuler in z glavo dosegel svoj reprezentančni prvenec. Zanj si je res izbral pravi oder. Hrvati so potrebovali nekaj minut, da so se zbrali, odgovorili pa so šest minut po našem vodstvu. Ivan Rakitić je podal z leve strani, ob neodločnem Bojanu Jokiču je do žoge prišel Darijo Srna , njegov strel iz voleja pa je zletel prek vrat. Varovanci Matjaža Keka so do naslednje priložnosti prišli v 17. minuti, ko je iz avta vrgel Branko Ilič , Brečko je žogo podaljšal v sredino, kjer pa jo je slabo zadel Andraž Kirm , tako da je njegov strel končal za golom gostov.


Novakoviču je v drugem polčasu veselje preprečila prečka. © Saša Despot

 

Ti so bili le dve minuti kasneje prisiljeni menjati. Namesto poškodovanega Nika Kranjčarja je na igrišče prišel Ognjen Vukojević . V 26. minuti je s prostega strela poskusil Srna, a je žogo poslal naravnost v našega čuvaja mreže. Naši so odgovorili z lepo akcijo in podajo Jokiča na drugo stran igrišča, kjer bi Mirnes Šišič sam prišel pred Stipeta Pletikoso , a mu je žoga ušla čez nogo in stoodstotna priložnost je splavala po vodi. Šest minut kasneje je bil po podaji Mladena Petrića Ivica Olić sam v kazenskem prostoru naših, a je nekoliko z leve strani žogo poslal mimo gola. Ognjeni so do izenačenja prišli v 37. minuti. Po zmedi naših nogometašev se je žoga odbila do osamljenega Ivana Raktića, ta pa je žogo mirno poslal za hrbet Samirja Handanoviča .


Hrvaška za Slovenijo ostaja neosvoljiva trdnjava. © Saša Despot

 
Drugi del se je začel z medsebojnim otipavanjem, v 55. minuti pa je po prekršku Vukojevića švicarski sodnik Claudio Crichetta pokazal na belo točko. Šišič je rutinirano ugnal Vedrana Runja za novo vodstvo naših. To pa ni trajalo dolgo, v 58. minuti je namreč Švicar dosodil enajstmetrovko tudi na drugi strani, Srna pa je spet poravnal izid. Le štiri minute kasneje pa so gostje že vodili. Dvojno podajo sta odigrala Rakitić in Ivan Klasnić , prvi pa je priložnost mirno spremenil v prvo vodstvo Hrvatov. Ti so imeli minuto kasneje še eno lepo priložnost, a je Handanovič strel osamljenega Srne odbil, Klasnić pa se ob pritisku Cesarja ni najbolje znašel po odbiti žogi.

V 68. minuti priložnost za Slovenijo. Z leve je podal Jokič, Milivoje Novakovič pa je sprejel žogo in streljal iz obrata, a je njegov strel zaustavila prečka. V 72. minuti še ena lepa akcija naših, Komac je ukradel žogo, Šišič podal do Novakoviča, ta pa je lepo našel Brečka, ki pa je na koncu nastreljal nasprotnega vratarja. Po številih menjavah je igra nekoliko zvodenela, naši pa si kljub rahli terenski premoči niso več priigrali resnejših priložnosti.

Izjavi po tekmi:
Matjaž Kek, selektor Slovenije: "Zelo sem vesel, da se je slovenska nogometna reprezentanca zopet vrnila v Maribor. Ambient je bil odličen. Za slab rezultat smo si krivi sami, saj smo v obrambi storili mnogo preveč napak. V zvezni vrsti smo bili premalo kreativni. Vse to moramo popraviti."

Slaven Bilić, selektor Hrvaške: "Čestitam organizatorjem, ki so priredili res pravi spektakel. Tekma je bila zelo kvalitetna, prava kvalifikacijska, tako sem pričakoval in sem z zmago več kot zadovoljen. Slovenija je dobra ekipa in je bila pravi test pred začetkom kvalifikacij."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.