Obstaja možnost, da v Italiji ne bo prvaka

Foto: Epa tribuna maska koronavirus
Morebitna nova prekinitev bi bržkone pomenila, da v Italiji je bodo okronali nogometnega prvaka za sezono 2019/2020.
Oglej si celoten članek

Vodstvo elitne italijanske nogometne lige je v petek potrdilo načrt, po katerem obstaja možnost, da ne bodo podelili naslova prvaka, če pride do nove prekinitve sezone zaradi covida-19. Ta je sicer prekinjena od marca, nadaljevala pa se bo predvidoma 20. junija.

V ponedeljek bodo sicer predstavniki 20 prvoligašev in italijanske nogometne zveze (FIGC) govorili tudi o algoritmu povprečja točk, ki ga je predlagal FIGC za določitev prvaka oziroma vrstnega reda v primeru nove prekinitve sezone.

Klubi si želijo, da se naslov podeli le v primeru, če bi bil tudi matematično odločen prvak v primeru prekinitve, enako pa velja tudi za nazadovanje v nižjo ligo.

Trenutno je na vrhu lestvice Juventus s točko prednosti pred Laziem. Do konca sezone pa je še 12 krogov.

V teh ne bo gledalcev, prav tako pa so odgovorni še enkrat potrdili, da mora v primeru pozitivnega testa celotna ekipa v 14-dnevno karanteno.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.