Obtožen utaje treh milijonov

Foto: EPA
Foto: EPA
Xabi Alonso se je znašel v podobnih težavah kot člana Barcelone Javier Mascherano in Lionel Messi.
Oglej si celoten članek

"Osumljen je, da je državno blagajno oškodoval za tri milijone evrov," je o članu münchenskega Bayerna dejal glavni tožilec madridskega okrožja Jose Javier Polo. Preiskava proti Xabiju Alonsu se je začela septembra, krivijo pa ga, da se je v letih 2009, 2010 in 2011, ko je bil član madridskega Reala, izognil plačilu davčnih obveznosti. To naj bi storil s tem, da je pravice o trženju svoje podobe prenesel na podjetja zunaj Španije.

Alonso se je na obtožbe sicer že odzval in še enkrat odločno ponovil, da je vselej izpolnjeval svoje davčne obveznosti.

Zaradi nepravilnega trženja svoje podobe so španski preiskovalci pod drobnogled že vzeli tudi zvednika Barcelone Lionela Messija ina Javierja Mascherana. Slednji je prejšnji mesec pristal na plačilo okoli 815 tisoč evrov, prejel pa je tudi enoletno pogojno zaporno kazen. Messija in njegovega očeta Jorgeja sojenje čaka v maju, obtožujejo ju, da sta davčno blagajno oškodovala za 4,16 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.