Obubožani osumljenci

Foto: Žurnal24 Borut Semler pravi, da so podkupovanja le namigi. (Foto: Žurnal24)
Borut Semler je igral na zloglasni tekmi lanske sezone z Nafto, zdaj pa preživlja črne dneve Drave in svoje kariere, ki jih je opisal tudi v intervjuju za zurnal24.si.
Oglej si celoten članek

V boljši klub nas lahko pripeljejo le dobre igre, ne pa stave in nameščanje tekem.
Borut Semler
Igrali ste na srečanju, ki ga Nemci omenjajo kot sporno. Se vam je zdelo kaj sumljivo?
Vsaka napaka, ki se zgodi v športu, je že povezana s stavami, ker ni denarja. Vsakemu je cilj priti v boljšo ligo. Na tej tekmi se mi niti malo ni zdelo, da bi koga podkupili. Napake so normalen pojav. Če ne bi bilo napak, ne bi bilo niti poražencev niti zmagovalcev. Podkupovanja so le namigi. Ker smo v krizi, vsi iščejo neke napake igralcev. To so špekulacije klubov in vseh ostalih, da bi s kakim igralcem lahko prekinili pogodbo.


Dva avtogola na tekmi vseeno nista običajen pojav.

Seveda ne, ampak zgodi se tudi, da so na tekmi tri ali štiri enajstmetrovke. Tudi v Ligi prvakov kdaj padeta dva avtogola, trije rdeči kartoni. Tudi za velenjsko srečanje bi lahko dejali, da je bila tekma prodana, ker sta bila dva rdeča kartona. Vendar ste videli okoliščine. Tudi v nepredvidljivosti je čar nogometa, vsak lahko premaga vsakega. S to zmago proti Nafti lani se je naša serija odprla. Vsi so čakali, da ne bomo več zmagali tekme do konca prvenstva. Mi smo verjeli vase in serijo obrnili.

Foto: Žurnal24 Ste se v vašem klubu srečali s stavami ali čim podobnim?
Pri nas bi že zdavnaj kdo lahko rekel, da igramo stave. Če pa pridete v klub in vidite ta kaos, boste ugotovili, da smo mlada ekipa, ki razmišlja le o uspehu na igrišču. Imamo veliko skrbi z osebnim življenjem, preživetjem. Vsak si želi na boljše, ne pa se ukvarjati s tem, kako bo neko tekmo kupil ali prodal.

Če pa pridete v klub in vidite ta kaos, boste ugotovili, da smo mlada ekipa, ki razmišlja le o uspehu na igrišču. Imamo veliko skrbi z osebnim življenjem, preživetjem. Vsak si želi na boljše, ne pa se ukvarjati s tem, kako bo neko tekmo kupil ali prodal.
Borut Semler
Kakšno je trenutno stanje v Dravi?
Nekaj časa sploh nismo vedeli, s kom se lahko pogovarjamo. Predsednik Franc Gajšek ni bil seznanjen s stvarmi, ki se dogajajo v klubu. Zdaj pa je prišel na pogovor in videl, da nekateri igralci nimajo niti za prevoz niti za osebne zadeve, in obljubil, da bo ostal predsednik in pomagal. Čeprav ne vem, kako bo s prisilno poravnavo …

Za kateri mesec ste nazadnje dobili plače?

Plač niti nismo dobivali, ampak le akontacije. Igralcem je klub dolžen okrog štiri ali pet plač. In tudi premije iz lanske sezone. Stanje je kar kritično. Kljub temu pa moramo pošteno odigrati še štiri kola in nato poskušati biti bolj urejen klub, kajti tako naprej ne bo šlo.

Imate tudi vi težave z denarjem za gorivo in podobno?
Na Ptuju imam stanovanje, tako da s tem nimam problemov. So pa druge zadeve, kot so davki, ki so precej visoki in morajo biti poravnani, ko je izdan račun. Mesec ali dva nista težava. Ko pa denarja ne dobiš pet mesecev, moraš imeti toliko in toliko prihranjeno, da lahko plačaš. To je problem.

Stavka je torej končana?

V soboto pred tekmo z Olimpijo smo že trenirali in se na tekmi vsi zbrali ter dali tako podporo mlajšim igralcem. Hočemo, da gre klub naprej, ampak potrebujemo pomoč. Mestna občina Ptuj se mora zavedati, da potrebuje prvoligaša in mlajše selekcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.