Očka Sharp zabil za novorojenko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili v noči na ponedeljek le dve tekmi, obe pa sta se končali z zmagoslavjem domačih moštev. Chicago je šele v podaljšku strl odpor San Joseja s 3:2, New York Rangers pa so zanesljivo premagali Florido s 6:1. Los Angeles Anžeta Kopitarja bo čez dva dni gostoval pri Bostonu.
Oglej si celoten članek

V vetrovnem mestu se je odvijal ogorčen boj za vsak košček ledene ploskve, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v podaljšku. Za domačo ekipo je zmagoviti gol dosegel Patrick Sharp. Gosti Kalifornije so dvakrat vodili, potem ko sta zadela Jamie McGinn in Justin Braun, a so jih gostitelji venomer ujeli. Najprej je izenačil Marcus Kruger, dobro minuto pred koncem zadnje tretjine pa še Andrew Brunette.

"To je bila težka tekma, osebno," je novinarjem po tekmi dejal Sharp, ki je isti dan iz bolnišnice pripeljal ženo in novorojenko. Ponosni oče male Madelyn je v podaljšku odločil že četrtkovo tekmo proti New York Islanders. "Potrudil sem se po najboljših močeh, da sem ostal zbran. To je bil precej čustven gol. Zelo zabavno je bilo biti del tega. Težko se je osredotočiti na hokej, ko se doma dogaja toliko drugih reči."

Rangerji iz New Yorka so se na domačem ledu dobesedno poigrali s Florido, vodilno ekipo jugovzhodne divizije. Predvsem to velja za drugo tretjino, ki so jo gostitelji dobili kar s 4:0. Najbolj razpoložen je bil Derek Stepan, ki je dosegel dva gola in prispeval podajo, med strelce pa so se vpisali še Marian Gaborik, Brad Richards, Artem Anisimov in nekdanji branilec panterjev Steve Eminger. Za bledo Florido je edini gol na tekmi dosegel Erik Gudbranson.

Liga NHL, rezultati:

Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 3:2*
New York Rangers : Florida Panthers 6:1
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.