Od Buffona zahtevajo opravičilo

Foto: Profimedia Gianluigi Buffon
Sloviti rožnati časnik pričakuje opravičilo Gianlugija Buffona.
Oglej si celoten članek

Čustveni italijanski vratar Gianluigi Buffon je po izpadu Juventus v četrtfinalu Lige prvakov, h kateremu je dodobra pripomogla najstrožja kazen v korist Real Madrida v 93. minuti srečanja, izrekel nekaj težkih besed na račun glavnega sodnika Michaela Oliverja.

"Če dosodiš 11-metrovko v 93. minuti, nisi človek, ampak morilec. Žival. Ta sodnik nima srca, namesto srca ima koš za smeti," je bil slikovit italijanski vratar.

Buffonova jeza je bila na nek način upravičena, vseeno pa so nekateri mnenja, da je šel s svojimi izjavami predaleč. Italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport vratarja poziva, naj se za besede opraviči in si tako povrne dostojanstvo.

Gospod Buffon kljub jezi navdušil s to potezo

Na Buffona apelirajo s kolumno izpod peresa urednika Luigija Garlanda.

"Obstajajo krivice, ki se lahko odpravijo z drugim dejanjem. Zato, Giggi, je druga intervencija nujno potrebna, da se odkupiš za besede, ki so ti ušle po tekmi Reala in Juventusa. Izbriši, popravi, zaduši, prosi odpuščanja, saj to zmorejo le pogumni. Res je, 11-metrovka je bila vprašljiva in popolnoma razumemo tvojo žalost in grenkobo. Zaslužil si si, da kariero zaključiš s pokalom z velikimi ušesi. Leta 2006 si z Italijo osvojil svetovno prvenstvo in vsi, ki te spoštujemo že več kot 20 let, smo poskušali najti razumevanje, ki bi upravičilo tvoja dejanja. A nekje se mora nehati. Besede, ki si jih izrekel po tekmi, so bile napaka," je zapisal Garlando in dodal, da bi moral Buffon umiriti svoje misli, preden je stopil pred mikrofone.

Znorel To naj bi Buffon zabrusil glavnemu sodniku

"Sodnik nikoli ne bo 'morilec' ali 'žival', kot namiguješ. Upoštevajoč tvoje očitke na Oliverjev račun, bi se moral izogibati izjavam on zločinih proti človeštvu, saj v Sirji streljajo in morijo otroke. Pomisli na mlade nogometaše, ki posnemajo svoje idole. Zinedine Zidane nikoli ni mogel izbrisati, da je udaril Marca Materazzija, ti pa lahko dokažeš, da si boljši od njega. Tako kot leta 2006," je dodal urednik rožnatega časnika.

Vzporednica z Zidanom je še posebej ironična zaradi Buffonove izjave iz leta 2017. "Kako si predstavljam zadnjo tekmo? Morda bom storil kaj podobnega kot Zidane in nekoga udaril z glavo," je pred približno letom dni dejal vratar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:35 14. April 2018.

    Zakaj se upravičiti človeku, ki mu je zavestno uničil sanje?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.