Od Uefe zahtevajo takojšnje sankcije Juventusu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Španci so že pohiteli.
Oglej si celoten članek

Vodstvo španske nogometne lige (LaLiga) je po odstopu predsedstva torinskega Juventusa zaradi finančnih težav zahtevalo takojšnje sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa) zoper italijanski klub, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Španci opozarjajo, da so že aprila letos na Uefo vložili uradno pritožbo zoper Juventus. Takrat je italijanska finančna policija Guardia di Finanza preiskovala kršenje finančnega fair playa v italijanskem klubu. V Španiji poudarjajo, da se zavzemajo za finančno vzdržen nogomet v Evropi. Španci dodajajo, da v lastni ligi že skoraj celo desetletje izvajajo finančne kontrole, saj so to zahtevali tudi klubi sami.

"Finančna vzdržnost je A in O pri zaščiti nogometnih poslov," še pravijo. Pri tem ne gre spregledati, da imajo dolgove tudi španski klubi, izstopa predvsem katalonski velikan Barcelona.

Vodstvo Juventusa, zbrano okrog predsednika Andree Agnellija, je v ponedeljek zaradi slabega finančnega položaja kluba odstopilo. Zaradi morebitnega ponarejanja klubskih bilanc je Juventus tudi pod drobnogledom tožilstva. Sicer pa je uprava septembra razkrila rekordno izgubo, ki je v lanski sezoni znašala 254,4 milijona evrov.

Agnelli je klub vodil od leta 2010 in bil odgovoren za eno najuspešnejših obdobij pri Juventusu. V tem obdobju je torinski klub osvojil devet zaporednih naslovov italijanskega prvaka, štiri državne pokale, dvakrat pa je igral v finalu lige prvakov.

Klub se je pod vodstvom Andree Agnellija, čigar družina vodi Juventus že skoraj stoletje, preselil tudi na nov stadion.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.