Odbojkarji le v svetovni ligi

Foto: CEV
Foto: CEV
Odbojkarska zveza Slovenije je dobila potrditev, da bodo odbojkarji lnastopali v svetovni ligi.
Oglej si celoten članek

Kljub zapletom, ki so si jih v zadnjih dneh privoščili na Mednarodni odbojkarski zvezi FIVB, bodo slovenski odbojkarji naposled le zaigrali v svetovni ligi. To so si priigrali z zmago na zaključnem turnirju evropske lige.

"Obveščamo vas, da je Odbojkarska zveza Slovenije s strani FIVB pravkar prejela uradno potrditev, da je moška reprezentanca Slovenije uvrščena v tekmovanje v svetovni ligi 2016. Slovenija bo nastopila najprej od 17. do 19. junija 2016 na turnirju skupine S ter nato od 24. do 26 junija 2016 na drugem turnirju skupine U, skupaj z reprezentancami Portorika, Črne gore, Grčije in Kazahstana.  Ostalih podrobnosti v zvezi s tekmovanjem in organizatorji turnirjev nismo prejeli in vas bomo o tem obvestili takoj, ko prejmemo tudi to informacijo," so v sporočilu za javnost zapisali pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

FIVB sprva Slovenije ni uvrstila na seznam 32 nastopajočih v svetovni ligi za naslednjo sezono. Predsednik OZS Metod Ropret od predstavnikov zveze, s katerimi se je pogovarjal - kot sam pravi, jih je bilo veliko -, ni dobil obrazložitve oziroma odgovorov o razlogih, da Slovenije na seznamu ni. V pravilih evropske lige jasno piše, da se zmagovalec uvrsti v svetovno ligo, če se strinja s pogoji za nastop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.