Odbojkarji se vračajo brez zmage

Foto: fotosi.si Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si)
Slovenska odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi tretjo tekmo na evropskem prvenstvu v Turčiji. Varovanci Gregorja Hribarja so s 3:1 klonili proti Grčiji.
Oglej si celoten članek
Slovenska odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi tretjo tekmo evropskega prvenstva v Turčiji. Po Španiji in Slovaški jih je premagala še Grčija, tokrat pa so izbranci Gregorja Hribarja vendarle osvojili vsaj časten niz, izid je bil namreč 1:3 (-32, -24, 23, -21). Izbranci Gregorja tako še tretje evropsko prvenstvo zapuščajo brez zmage. Grčija je s tremi zmagami zasedla prvo mesto v predtekmovalni skupini C, Slovenija je zadnja, o drugem mestu bo odločala tekma med Španijo in Slovaško. Končna uvrstitev Slovencev na prvenstvu (ali bo to 15. ali 16. mesto) bo znana po tekmi Bolgarija - Češka, slednji so lahko še zadnji.

Izjavi po srečanju:

Gregor Hribar, selektor slovenske reprezentance: Po dveh porazih z 0:3 skorajda nismo imeli več priložnosti za napredovanje. Težko se je bilo pripraviti na to tekmo, vseeno smo igrali bolje, poskušali osvojiti prvo zmago. V tretjem nizu sem se odločil za menjavo korektorja, Gasparini je v tretjem nizu oddelal svoje, v četrtem pa nam je znova zmanjkalo koncentracije. Grki so na tem turnirju igrali bolje v obrambi, delali so manj napak kot na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, kjer smo zmagali mi, toda evropsko prvenstvo je povsem druga zgodba.

Sotirios Pantaleon, igralec grške reprezentance: Naš trener je imel priložnost ponudil igralcem, ki do zdaj niso igrali, ostali pa so lahko počivali za ostale tekme, ki nas čakajo v prihodnje. V naslednji del tekmovanja gremo s tremi zmagami, kar nas navdaja z optimizmom.

Odbojka, evropsko prvenstvo, tretja tekma:

Slovenija : Grčija 1:3 (-32, -24, 23, -21)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.