Odbojkarji v boj za OI

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca v sredo začenja boj za uvrstitev na olimpijske igre.
Oglej si celoten članek

Izbranci selektorja Veselina Vukovića se bodo na prvem kvalifikacijskem turnirju v Osijeku skupaj z reprezentancami Portugalske, Ukrajine, Finske, Nizozemske in Hrvaške borili za eno mesto, ki vodi na drugi kvalifikacijski turnir. Ta bo maja v Sofiji.

Za uvrstitev v Londonu veliko možnosti ni, če bi bila slovenska reprezentanca v Londonu ena od štirih evropskih, bi bila to velika senzacija. Tudi na turnirju v Osijeku Slovenija ni prvi favorit, a brez možnosti vseeno ni.

"Naredili bomo vse, da se prikažemo v dobri luči in si podaljšamo olimpijske upe. Motiv je ogromen. Vemo, da so olimpijske igre želja vsakega športnika, pri mladih športnikih pa je ta še izrazitejša," je pred odhodom na Hrvaško dejal kapetan Tine Urnaut, ki meni, da bo reprezentanca z borbenostjo nadomestila odsotnost treh igralcev. Zaradi poškodb so namreč doma ostali Dejan Vinčić, Vid Jakopin in Matevž Kamnik.

Slovenija se bo v sredo ob 16. uri v tekmi skupine B pomerila s Portugalsko, po mnenju strokovnjakov so možnosti za zmago 50-odstotne. V četrtek bo njen tekmec Ukrajina, če bo dobila vsaj eno tekmo, se bo najbrž uvrstila v polfinale. V drugi skupini je glavni favorit Finska, ki je Slovence premagala na evropskem prvenstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.