Odbojkarji že bliže EP

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski odbojkarji so v prvi tekmi drugega kvalifikacijskega turnirja (skupina E) za nastop na EP 2013 premagali Švedsko s 3:0 in si že zagotovili najmanj dodatne kvalifikacije za prvenstvo stare celine.
Oglej si celoten članek

Slovenija, ki se ji je po poškodbi spet pridružil Dejan Vinčič, je prepričljivo začela drugi kvalifikacijski turnir v Mariboru. Na prvem v Harkovu je Švede premagala s 3:1, tokrat pa jim ni prepustila niza. Izbranci selektorja Veselina Vukovića so si z današnjo zmago v mariborski dvorani Lukna že zagotovili najmanj drugo mesto v skupini, s katerim so se že uvrstili v dodatne kvalifikacije; neposredno na evropski turnir vodi zmaga v skupini.

V prvem nizu Slovencem ni steklo, kot bi moralo. Mitja Gasparini je z odličnim zabijanjem sicer poskrbel za prvo vodstvo na tekmi, a so nato pobudo ob mreži imeli Švedi. Slovenci so povedli šele po štirih zaporednih točkah, razigral se je Gasparini, ko je bil za 12:11 uspešen kapetan Tine Urnaut. Domača izbrana vrsta je bila nato v vodstvu do 19. točke, ko so Švedi izenačili. Steklo je spet proti koncu niza, ko je za 24:22 zabil Andrej Flajs, varovanci Veselina Vukovića pa so nato brez težav izkoristili prvo zaključno žogo.

Drugi niz je postregel s precej bolj zbrano slovensko igro. Domači so zagospodarili na igrišču že od prve točke. V napadu je bil še naprej neustavljiv Gasparini, gostitelji pa so le povečevali prednost. Povedli so z 12:7, nato s 15:9 in še 19:10. Na mreži je Gaspariniju pomagal tudi kapetan Urnaut, za 23:11 pa je Flajs lepo prelisičil trojni švedski blok. Brez težav so Slovenci drugi niz dobili in Švedom prepustili le 13 točk.

Tudi v tretjem nizu so bili domači igralci prepričljivejši. Po izenačenju na 3:3 so povedli z 8:5, nato pa še z 11:5. Švedskemu trenerju Johanu Isacssonu ni pomagal niti odmor, saj so slovenski odbojkarji naprej narekovali ritem igre. Za vodstvo s 14:7 je Flajs serviral asa, pri 18:10 pa je v dvorani spet zadonela Golica. Z asom je za vodstvo z 21:11 poskrbel Urnaut, domači pa so nato pospešeno zaključili in gostom prepustili še točko manj kot v drugem nizu.

V petek bodo Slovenci igrali proti neposrednim tekmecem za prvo mesto v skupini Nemcem, s katerimi so v Harkovu izgubili z 0:3. V soboto jih čakajo še Ukrajinci, ki so bili doma z 0:3 slabši od slovenske izbrane vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.