Oddanih že devet vstopnic za končnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V noči s četrtka na petek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali deset obračunov.
Oglej si celoten članek

Mesta v končnici imajo zagotovljene ekipe Caroline, Vegasa, Floride, Tampe, Toronta, Washingtona, Pittsburgha, Colorada in Minnesote.

Hokejisti Washington Capitals so po podaljšku izgubili proti Pittsburgh Penguins s 4:5. Pingvini iz Pittsburgha bodo petnajstič po vrsti zaigrali v končnici. Kljub porazu so si jo zagotovili tudi hokejisti Washingtona. Washington in Pittsburgh si delita prvo mesto v skupini East. Obe ekipi imata po 69 točk. Zmago je Pittsburghu zagotovil Jake Guentzel, ki je bil uspešen v tretji minuti podaljška.

Tako Washington kot Pittsburgh sta igrala brez največjih ruskih zvezdnikov. Ruski napadalec Jevgenij Malkin je izpustil že 22. tekmo po vrsti v dresu Pittsburgha, medtem ko Aleksej Ovečkin za Washington ni zaigral na tretji tekmi v nizu.

Kanadski derbi Edmonton Oilers - Calgary Flames je dobil gostujoči Calgary s 3:1. Calgary je povsem onemogočil napad Edmontona. Connor McDavid, ki je najboljši strelec lige s 84 točkami (28 golov, 56 asistenc), je vpisal ničlo, potem ko je na zadnjih petih tekmah zabeležil kar petnajst točk, s tem ko je dosegel pet zadetkov in 10 podaj. Za Calgary se je izkazal Elias Lindholm z dvema zadetkoma. Matthew Tkachuk je imel dve podaji, Jacob Markström pa je zbral 30 obramb za Flames.

Ekipa Carolina Hurricanes je vpisala domačo zmago proti Detroit Red Wings s 3:1, Toronto Maple Leafs so dobili kanadski derbi proti Vancouver Canucks s 4:1. Moštvo Minnesota Wild je izgubilo po podaljšku proti St. Louis Blues s 4:5, Chicago Blackhawks pa po podaljšku proti zasedbi Floridi Panthers s 3:4. 

Tampa Bay Lightning je ugnala Dallas Stars s 3:0, Boston Bruins je bil s 5:2 boljši od Buffalo Sabres, New Jersey Devils je prišel do zmage proti ekipi Philadelphia Flyers s 5:3, New York Rangers je moral priznati premoč New York Islanders z 0:4.

Brez tudi teoretičnih možnosti za uvrstitev v letošnjo končnico so ostale ekipe Philadelphie, Detroita, Columbusa, New Jerseyja, Anaheima in Buffala. Zelo slabo kaže tudi ekipi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki zaseda predzadnje mesto v razvrstitvi skupine West.

NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars         3:0
Boston Bruins - Buffalo Sabres             5:2
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers    5:3
New York Rangers - New York Islanders      0:4
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins  4:5 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings    3:1
Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks    4:1
Minnesota Wild - St. Louis Blues           4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Florida Panthers      3:4 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Calgary Flames           1:3
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.