Oddih za Čehe: Baroš bo nared

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec Češke Milan Baroš bo na voljo za petkovo tekmo skupine A, na kateri se bodo Čehi pomerili s starimi rivali Rusi. Selektor Michal Bilek bo lahko računal tudi na načetega Arsenalovega vezista Tomaša Rosickyja, medtem ko ruski selektor Dick Advocaat obljublja napadalno igro.
Oglej si celoten članek

Prvi strelec Češke na velikih tekmovanjih Milan Baroš je bil do zadnjega dne vprašljiv za otvoritveno tekmo češke reprezentance v skupini A, kjer se bodo varovanci Michala Bileka v Vroclavu pomerili z Rusi. Po zadnjem treningu je postalo jasno, da bo Bilek lahko računal tako na Baroša kot na Arsenalovega vezista Tomaša Rosickyja.

"Ima zeleno luč," je novinarjem po zadnjem treningu v Vroclavu sporočil zdravnik Petr Krejci, ki je pristavil, da bo nared tudi kapetan Rosicky. Baroš, ki je izpustil sredin trening, je za Češko v zadnjih dveh letih zabil le tri gole, a ima selektor Bilek na tem položaju zelo malo alternativ. Član Galatasaraya je bil na Euru 2004 presenetljivo prvi strelec turnirja s petimi goli.

Rusi nimajo podobnih težav, saj naj bi nizozemski selektor Dick Advocaat lahko računal prav na vseh 23 igralcev. Advocaat se je pred tekmo zavzel za napadalno igro proti Čehom, ki naj bi jih zaradi bližine bodrilo veliko število navijačev.

"Če smo zares pošteni, je vse v rezultatih," je na novinarski konferenci dejal Advocaat. "Ampak ne moremo spremeniti našega načina igranja. To je naš način, bolj napadalen način."

EP v nogometu, skupina A, prvi tekmi:

Petek ob 18.00:
Poljska – Grčija (Varšava)

Ob 20.45:
Rusija – Češka (Vroclav)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.