Odhajajoči Bottas najhitrejši pred sprintersko dirko

Foto: Epa
Foto: Epa
Bottas pred Hamiltonom pred sobotnim sprintom v Monzi.
Oglej si celoten članek

Finec Valtteri Bottas za krmilom Mercedesa, ki pa ga bo po sezoni zapustil in prestopil v Alfa Romeo, je bil najhitrejši v večernih kvalifikacijah za sobotno sprintersko preizkušnjo. Na njej bodo določili startna mesta za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Italije v Monzi.

Svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je bil najhitrejši na prvem in edinem petkovem treningu pred kvalifikacijsko preizkušnjo, se je moral zadovoljiti z drugim mestom za moštvenim kolegom. Nizozemec Max Verstappen (Red Bull-Honda), ki ima v skupnm seštevku tri točke prednosti pred drugouvrščenim Hamiltonom, je bil tokrat tretji.

Na sobotnem sprintu, ki bo trajal 100 kilometrov, kar v Monzi pomen 18 krogov, bodo točke za razvrstitev v svetovnem prvenstvu osvojili le najboljši trije. Sprint se bo v soboto začel ob 16.30 (prenos na Sport Klub HD).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.