Odličen začetek Brajkoviča

Foto: Žurnal24 brajkovic15_main_action
Slovenski kolesar ekipe RadioShack Jani Brajkovič je v drugi 177,2 kilometra dolgi etapi dirke po Kaliforniji v cilj prikolesaril kot 17, v skupnem seštevku je 9.
Oglej si celoten članek

Jani Brajkovič je v cilj druge etape prišel v prvi večji skupini, ki je štela 27 tekmovalcev in zasedel 17. mesto. V skupnem seštevku je napredoval na deveto, za vodilnim Avstralcem Brettom Lancastrom (Cervelo), zmagovalcem druge etape, zaostaja deset sekund.

Etapa ni sodila med odločilne, vseeno pa je bilo pričakovati selekcijo. Na koncu je v ospredju ostala skupina 27 kolesarjev, med katerimi je bil v sprintu najhitrejši Lancaster pred Slovakom Petrom Saganom in Nizozemcem Larsom Boomom.

V vodilni skupini so bili tudi praktično vsi favoriti na čelu z Lanceom Armstrongom, Levijem Leipheimerjem ter Andyjem Schleckom. Ino Aldo Ilešič je v cilj prišel v skupini sprinterjev, zasedel je 103. mesto, za najboljšimi je zaostal 17 minut in 20 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.