Odlična novica za Cedevito Olimpijo

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Jaka Blažič
Kapetan se je odločil podaljšati sodelovanje.
Oglej si celoten članek

Kapetan Jaka Blažič je s Cedevito Olimpijo podaljšal pogodbo še za dve sezoni, so sporočili iz ljubljanskega košarkarskega kluba. Stalni član slovenske reprezentance, ki je v tem prestopnem roku zanimiv tudi za tuje klube, je bil v minuli sezoni trikratni najkoristnejši igralec kroga v rednem delu regionalne lige Aba.

Blažič, 30. junija bo dopolnil 30 let, se je v Ljubljano vrnil poleti leta 2019 in v tekmovalni sezoni 2019/20 iz tekme v tekmo dokazoval, da je eden izmed najboljših slovenskih košarkarjev ta čas.

"Vesel sem, da smo se s Cedevito Olimpijo uspeli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja. Pred nami je nova sezona, ki prinaša nove izzive in v katero bomo vstopili s prenovljeno zasedbo. Verjamem, da nas čaka dobra sezona z dobrimi rezultati. Upam, da se vsi skupaj čim prej vidimo v Stožicah," je povedal Blažič.

Cedevita Olimpija V Stožicah znova močni evropski tekmeci

V obračunu 12. kroga z ekipo Mego Bemax je v Hali Tivoli 21. decembra lani 33 točkam dodal devet skokov, šest podaj in dve ukradeni žogi, z indeksom 48 pa je poskrbel za najbolj učinkovito predstavo kateregakoli košarkarja v ligi Aba v minuli sezoni in hkrati najbolj učinkovito predstavo igralca ljubljanskega kluba na regionalni sceni v zgodovini.

V regionalnem tekmovanju je Jaka Blažič zaigral na 21 tekmah, v 28,5 minutah, ki jih je prebil na igrišču, pa je v povprečju dosegal 15,1 točko, 5,6 skokov in 2,7 podaje na tekmo. V evropskem pokalu je kapetan zmajev v 27,5 minutah v povprečju beležil 9,8 točke, 4,0 skoke in 2,4 asistence na obračun.

Med drugim je bil član zlate slovenske reprezentance, ki je leta 2017 postala evropski prvak, na tem prvenstvu pa je v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,7 skoka in 0,7 podaje v 13,6 minutah igre na tekmo.

Foto: KK Cedevita Olimpija Sani Bečirović, Jaka Blažič, Davor Užbinec

"Jaka Blažič je eden izmed stebrov ekipe Cedevite Olimpije, v minuli sezoni pa je bil eden izmed najboljših, če ne celo najboljši košarkar v Ligi ABA. Izredno zadovoljni smo, da smo uspeli z Jako doseči dogovor o podaljšanju sodelovanja, naš kapetan pa v Ljubljani ostaja še vsaj dve sezoni. Kapetan Zmajev je na ta način pokazal Zmajevo srce, veseli pa me dejstvo, da Jaka verjame v naš projekt, in vse, kar želimo v naslednji sezoni in prihajajočih letih, doseči. Naše misli so že povsem usmerjene v sestavo moštva za prihajajočo sezono, in verjamemo, da bo prav Jaka glavni motor našega moštva v vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali," je ob podpisu pogodbe izjavil Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija.

Navdušen je bil tudi športni direktor Sani Bečirović: "Ne želim skrivati  navdušenja in veselja ob podaljšanju pogodbe z našim kapetanom. Jaka Blažič je dokazal, da v njemu resnično bije Zmajevo srce, saj bo del Cedevite Olimpije še vsaj naslednji dve sezoni. Kar je najpomembnejše, ob vseh snubcih, ki jih je imel v zadnjih nekaj mesecih, tako iz regije, kot tudi iz Evrope, je Jaka uspel prepoznati resnost našega projekta in naše dolgoročne cilje. Za to se mu tudi zahvaljujem, in upam, da bomo v prihajajoči sezoni dosegli vse zastavljene cilje in izpolnili vsa pričakovanja na športnem področju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.