Odlična predstava slovenskih orlov

Foto: EPA Domen Prevc Innsbruck
Trije Slovenci v prvi peterici.
Oglej si celoten članek

Na tekmi poletnega celinskega pokala v smučarskih skokih v nemškem Klingenthalu so danes trije slovenski skakalci končali med najboljšo peterico. Tilen Bartol je bil drugi, Domen Prevc tretji, Andraž Pograjc pa peti. Zmagal je Norvežan Joachim Hauer.

"Vesel sem tega dosežka, a še vedno moram izboljšati svoje skoke. Jutri je nov dan," je povedal Bartol. Zadovoljen je bil tudi najmlajši od bratov Prevc. "Težko je bilo. Pogoji niso bili najboljši za smučarske skoke. Vesel sem, da sem v takšnih pogojih prišel do stopničk," je dejal.

Slovenski ekipni uspeh je z osmim mestom dopolnil še Timi Zajc, 16. pa je bil Nejc Dežman.

Poletna sezona celinskega pokala, ki se je začela julija v Kranju, se bo v nedeljo končala s še eno tekmo v Klingenthalu. V skupnem seštevku ima neulovljivo prednost Poljak Klemens Muranka, ki danes ni tekmoval, najboljši Slovenec je Bartol na tretjem mestu. S 527 točkami lahko v nedeljo še prehiti drugega Nemca Piusa Pachkeja (562).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.