Odlične novice za slovenske ljubitelje formule 1

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dirke formule 1 bodo v avstrijskem Spielbergu, ki je od Slovenije oddaljen le dobrih 100 kilometrov, gostili vsaj še do leta 2027, so danes sporočili avstrijski prireditelji. Dosegli so nov dogovor z vodstvom tekmovanja, ki bo dirke na avstrijskem Štajerskem zagotavljal v sezonah od 2024 do 2027.
Oglej si celoten članek

Avstrijska dirka, ki vsako leto privabi tudi veliko število slovenskih ljubiteljev motošporta, je na prenovljenem prizorišču Red Bull Ring v Spielbergu v koledarju formule 1 neprekinjeno od leta 2014. Pred tem pa je bila Avstrija brez dirke med letoma 2004 in 2013.

Doslej so v Avstriji izvedli 34 dirk svetovnega prvenstva formule 1. Letošnja bo v Spielbergu 2. julija. Lani so v Avstriji na preizkušnji formule 1 našteli skupno več kot 300.000 gledalcev.

"VN Avstrije ponuja izjemno kombinacijo zahtevne proge, dirkanja z veliko hitrostjo in čudovitega prizorišča. Veseli me, da jo bomo spremljali vsaj še do leta 2027," je ob podaljšanju sodelovanja dejal izvršni direktor formule 1 Stefano Domenicali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.