Odlične predstave Slovencev

Foto: Žurnal24 Sašo Bertoncelj je prejel najboljšo oceno kvalifikacij. (Foto: BOBO)
Petkove kvalifikacije 43. Šalamunovega memoriala so se več kot odlično končale za domače adute. Slovenci in Slovenke so si namreč izborili kar 15 finalnih nastopov.
Oglej si celoten članek

V slovenskem taboru so po petkovih kvalifikacijah svetovnega pokala v športni gimnastiki v Mariboru upravičeno zadovoljni, saj so si priborili rekordno bero 15 finalov. Nekaj je k temu gotovo pripomogla nekoliko slabša konkurenca, maloštevilni gledalci pa so si vseeno lahko ogledali nekaj vrhunskih nastopov. Na konju je navdušil Sašo Bertoncelj.

"Z vajo sem zadovoljen. Odločil sem se za lažjo različico sestave, ker za kaj več v kvalifikacijah ni bilo potrebe, saj je konkurenca nekoliko slabša. Vendar pa sva se s trenerjem zmenila, da če že grem lažjo vajo, jo moram zelo lepo narediti. To mi je uspelo," je po uspešnem nastopu na konju z ročaji povedal Bertoncelj in pred sobotnim finalom napovedal: "Brez skrbi, jutri v finalu bom prikazal težjo sestavo in upam na zlato kolajno."

Bronasti telovadec z minulega evropskega prvenstva v Birminghamu si je finale pritelovadil s prvo oceno, kot tretji med kvalifikanti (13,7 točke) pa si je elitno osmerico na tem orodju priboril tudi Žiga Britovšek, ki bo nastopil skupaj v treh finalih; poleg konja bo nastopil še na bradlji (13,65), kjer je imel peto oceno, in na krogih (13,75), kjer je bil četrti. Na krogih je zablestel Gregor Saksida, ki ima med vsemi najboljšo oceno (14,55). Medtem pa se Aljažu Peganu sestava na drogu spet ni posrečila po načrtih, za nameček se je po seskoku ulegel, a se je kljub veliki napaki s peto oceno (14,2) le uvrstil v finale.

Finale na svojem paradnem orodju parterju si je kljub lažji različici sestave s šesto oceno (14,15) priboril tudi Rok Klavora, ki ga vse od marčevskega svetovnega pokala v Cottbusu muči poškodba noge. Tudi zato bo Maribor njegova zadnja tekma to sezono, nato pa se bo posvetil rehabilitaciji.

Tokrat so v ženskem taboru na 43. Šalamunovem memorialu za en finalni nastop − skupaj jih imajo osem − prehiteli moški del reprezentance, zato je bil trener Andrej Mavrič po koncu zadovoljen: "Z današnjimi nastopi smo zelo zadovoljni, saj nam je uspel maksimalni izkupiček − osem finalov od osmih možnih. Treba je pohvaliti vsa dekleta, saj so vsa svoje delo opravila zelo dobro. A že jutri je nov dan; v finale smo prišli, zdaj pa je treba čim več pokazati tudi v finalih."

V soboto se bosta v finalih na preskoku predstavili Teja Belak (13,45), ki je imela tretjo oceno kvalifikacij, in Carmen Horvat (12,9; sedma ocena), na dvovišinski bradlji pa Ivana Kamnikar (12; tretja ocena) in Fiona Novak (10,95; sedma ocena). V nedeljo pa finalni nastopi čakajo še Novakovo, ki je imela na gredi prvo oceno kvalifikacij (13,3), in Belakova (12,7; peta ocena), v finalu parterja pa bosta prav tako nastopili Novakova (12,35; šesta ocena) in Belakova (11,8; osma ocena). Sobotni finali se bodo v dvorani Lukna začeli ob 16. uri, nedeljski pa ob 14.20.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.