Odlični obeti: Lanišek zmagovalec kvalifikacij pod goro Titlis

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odlični obeti pred sobotno tekmo. Lanišek dobil kvalifikacije v Engelbergu.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (170,9 točke) je prepričljivi zmagovalec kvalifikacij pred sobotno tekmo svetovnega pokala v Engelbergu. Pod goro Titlis, kjer je Lanišek 17. decembra lani slavil zmago, so bili uspešni vsi Slovenci. Med deseterico je končal še Timi Zajc (162,1), ki je bil šesti.

Poleg Laniška in Zajca bodo na sobotni tekmi nastopili tudi oba nekdanja zmagovalca Engelberga, Domen Prevc (leta 2016) s 17. dosežkom ter Peter Prevc (2015) s 24. dosežkom kvalifikacij, in Lovro Kos, ki je bil v kvalifikacijah 34.

Prva od dveh tekem pod goro Titlis bo v soboto s prvo serijo ob 16. uri, v nedeljo bodo kvalifikacije ob 14.15 in tekma prav tako ob 16. uri.

Tekmi v Engelbergu sta tradicionalno generalka pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.